hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül

    Resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül
    expand

    Resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fatih YILMAZ/TOKAT,(DHA) - TOKAT İl Emniyet Müdürlüğü tarafından “Öncelik Yayanın Öncelik Hayatın" konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
    Tokat Valisi Ozan Balcı, "Öncelik Yayanın Öncelik Hayatın" konulu  resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere makamında ödüllerini takdim etti.
    Dereceye giren 3 ilkokul, 3 ortaokul öğrencisine kitap hediye eden Vali Balcı, öğrencilerden yaptıkları resimler hakkında bilgi aldı. Vali Balcı, İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Öncelik Yayanın Öncelik Hayatın Projesinin" öneminden de bahsederek şunları söyledi; “Bilindiği gibi öncelik yayanın öncelik hayatın diye güzel bir proje yapıldı. Trafikte yayalara öncelik vermeyi amaçlayan bir proje idi. Biz de bunu taşrada valilikler, il emniyet müdürlükleri, jandarma komutanlıkları, kaymakamlıklar ve belediyeler olarak destekledik. Çok güzel sonuçlar elde ettik. Yayaya saygı, trafik kurallarına uyma konusunda hassasiyet konularında büyük farkındalık yaşandı. Bunu da öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin destekleriyle sağladık. Onlar bizlere lokomotif oldu. Emniyet kemerinin bağlanması, kırmızı düdük uygulaması bunlar trafik adına çok güzel uygulamalardı. Bu uygulamalar sayesinde Türkiye’de ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarında büyük düşüş yaşandı. Bu sonuç da bu önemli projelerin ne kadar faydalı olduğunu gösteriyor. Öğrencilerimiz sağ olsunlar bu projelere çok destekler verdiler. Farkındalığı büyük ölçüde artırdılar. Bütün öğrencilerimizi tek tek kutluyorum. Onlara destek veren öğretmenlerimizi, okul müdürlerimizi kutluyorum. Emniyet müdürlüğümüzü, ilçe emniyet müdürlüklerimizi, milli eğitim müdürlüğümüzü, polislerimizi de ayrıca kutluyor teşekkür ediyorum."

    FOTOĞRAFLI 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow