hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şehit kardeşi Sevda'nın hisleri kitapta toplandı

    Şehit kardeşi Sevdanın hisleri kitapta toplandı
    expand

    Şehit kardeşi Sevda'nın hisleri kitapta toplandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halil İbrahim YEL/TOKAT, (DHA) - TOKAT’ta şehit kardeşi olan Serabral Palsi (SP) hastası Sevda Akdağ'ın kaleme aldığı duyguları Valiliğin desteğiyle "Sevda’yı Yaşamak" isimiyle kitap haline getirildi. 
    2017 yılında Siirt’te şehit düşen Jandarma Astsubay Üstçavuş Yakup Akdağ’ın kardeşi SP hastası Sevda Akdağ, ağabeyini kaybettikten sonra hislerini ve yaşadıklarını kaleme aldı. Akdağ’ın yazdıkları Tokat Valisi Ozan Balcı’nın katkıları ile 152 sayfadan oluşan kitap haline getirilerek basıldı. Şehit kardeşi Sevda Akdağ'ın yazdığı 'Sevda’yı Yaşamak' isimli kitap için tanıtım ve imza günü yapıldı. Bölgesel Z Kütüphane’de düzenlenen imza gününe Vali Ozan Balcı, Ak Parti Tokat Milletvekilleri Mustafa Arslan, Yusuf Beyazıt, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Garnizon ve 48’inci Piyade Alay Komutanı Ayhan Ocak, İl Jandarma Komutanı Murat Kınay, Sevda Akdağ’ın ailesi ve yakınları ile davetliler katıldı.
    Programda konuşan Tokat Valisi Ozan Balcı, "Sevda kardeşimiz azmetti, gayret etti, başardı. Kendisini çok tebrik ediyorum. Sevda'nın bugün ayrıca doğum günü, doğum gününü de kutlamak istiyorum. Ama hepsinden önemlisi, yazma işi dünyanın en zor işlerinden bir tanesidir. İnsanlar iki cümle yazamazken, Sevda azmederek, mücadele ederek bir kitabı ortaya çıkardı. Sevda aynı zamanda şehidimiz Yakup Akdağ’ın bizlere emaneti. Ben Sevda’nın en çok yılmadan, yılgınlık göstermeden, yorulmadan, hayata tutunmasını seviyorum. Sevda bana aşkla, şevkle çalışmayı ifade ediyor. Engellerin engel olmadığını ifade ediyor. Ben bu yüzden daha çok seviyorum Sevda kızımızı'' dedi.
    İmza gününde ayrıca, Sevda için hazırlanan doğum günü pastası kesildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow