hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tokat Belediyesi, bir yılda 1 ton atık yağ topladı

    Tokat Belediyesi, bir yılda 1 ton atık yağ topladı
    expand

    Tokat Belediyesi, bir yılda 1 ton atık yağ topladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halil İbrahim YEL/TOKAT, (DHA) - TOKAT Belediyesi tarafından düzenlenen "5 litre Bitkisel Atık Yağ Getirene 750 mililitre Deterjan Hediyesi" kampanyası kapsamında bir yılda 1 ton atık yağ toplandı.
    Tokat Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayesinde yürütülen Sıfır Atık Projesi’ne destek olmak adına atık yağ toplama kampanyası başlattı. Çevre konusunda duyarlılık oluşturmak amacıyla birçok faaliyeti gerçekleştirdiklerini belirten Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, 2019 Ocak ayından bu güne kadar yaklaşık 1 ton civarında bitkisel atık yağ toplandığını söyledi.
    Başkan Eroğlu, "Bilindiği üzere Türk mutfağında hazırlanan yemeklerde, gıdaların yağda kızartılması oldukça yaygın bir işlemdir. Kızartma işlemi sırasında oluşan fiziksel ve kimyasal reaksiyonlar ile yağda çok sayıda bozulma ürünü oluşmakta. Defalarca kızartma işleminde kullanılan bitkisel yağ; fiziksel ve kimyasal özelliklerini kaybederek atık yağ haline gelmektedir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan hanımefendinin himayesinde yürütülen Sıfır Atık Projesi’ne destek olmak amacıyla göreve geldiğimiz günden itibaren bilgilendirme toplantıları başta olmak üzere birçok faaliyeti kampanyayı gerçekleştirdik. Son olarak Plevne İmam Hatip Orta Okulu ve belediyemiz işbirliğiyle düzenlenen bilgilendirme toplantısı sonrasında bayanlar tarafından toplanan bitkisel atık yağlar Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne teslim edildi. Bugüne kadar yaklaşık 1 ton civarında bitkisel atık yağ toplayarak çevre kirliliğinin önüne geçtik. Tokat Belediyesi olarak şehrimizin birçok noktasında bitkisel atık yağ toplama noktası oluşturduk. Vatandaşlarımız bu noktalara atık yağlarını getirip teslim edebilirler. Ayrıca kampanya kapsamında 5 litre bitkisel atık yağ getirene 750 mililitrelik deterjan hediye ediyoruz. Kampanyamıza destek veren, çevreye duyarlı tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.
    Temizlik İşleri Müdürlüğü Çevre Mühendisi Serap Seçkin İlter ise, velilere ve özellikle ev hanımlarına yönelik bilgilendirme toplantılarının gerek okullarda, gerekse Kuran kurslarında yapılacağını belirterek, Tokat’ta 10 noktada bitkisel atık yağların toplandığını belirtti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow