hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tokat Belediyesi'nde toplu sözleşme heyecanı

    Tokat Belediyesinde toplu sözleşme heyecanı
    expand

    Tokat Belediyesi'nde toplu sözleşme heyecanı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fatih YILMAZ/TOKAT,(DHA) - Tokat Belediyesi'nde 587 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi törenle imzalandı. Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, "Yeni toplu iş sözleşmemizden sonra bir işçinin maaşı 3 bin 526 TL olacak. Yüzde 22,5 gibi bir fark olmuş olacak" dedi.
    26 Haziran Atatürk Kültür Sarayında, Belediye ile Hizmet İş Sendikası arasında toplu sözleşme imza töreni düzenlendi. Her zaman çalışanların yanlarında olduklarını söyleyen Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, "Beraberce çalıştığımız bu süreçte birlikte beraberce yol yürüdüğümüz şehrimize alın teri akıttığımız değerli arkadaşlarımızla her zaman bir arada olmaya gayret ettik. Bu süreçte birlikte olmaya gayret ettik. Allah'a şükür ki, 6-7 yıllık süreç içerisinde hiçbir problem yaşamadık. Herhangi bir olumsuz olayla karşı karşıya gelmedik. Sizin o güzelliğiniz, samimiyetiniz, dostluğunuz karşısında bizler de aynı anlayışla sizlere yaklaştık. Bundan sonra da omuz omuza vererek güzel işlere imza atmaya devam edeceğiz. Hedeflerimize tek tek ulaştık ve bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Şehrimize insanımıza vermiş olduğumuz sözleri birinci dönemde yerine getirdik. İkinci dönemde de vermiş olduğumuz sözleri yerine getirmeye gayret ediyoruz. 8-9 Aydır hem dünya da hem de ülkemizde Covit-19 illeti ile uzun süredir yaşıyoruz. Pandemi süreci de inşallah bitecek ve eski günlerimize döneceğiz. Hepinizden Allah razı olsun, emeklerinize sağlık" dedi.

    'İKRAMİYE BORCUMUZ YOK'
    Yapılan iyileştirmeler hakkında da bilgiler veren Eroğlu, "Askerlik yardımımızı 800 TL'ye, emekli yardımımızı 300 TL'ye, öğrenim yardımını öğrenci başına 200 TL'ye çıkarttık. Giyim yardımı daha önce yokken bu sözleşme ile 250 TL giyim yardımı yapacağız. Çocuk yardımımızı 35 TL'ye, Yemek yardımımızı 11 TL'ye, aylık yakacak yardımımızı 55 TL'ye çıkarttık. Çalışanlarımız için eğitim yardımı yapacağız. Eğer lise mezunu her ay 32 TL, Yüksekokul Mezunu ise 42 TL, Üniversite mezunu ise her ay 63 TL kendisi için alacak. Yol yardımımız 2021 yılı için 10 TL olacak. Bayram yardımlarında ciddi artışlar yaptık. İki bayram için 150 TL verilirken toplam 800 TL'ye çıktı. Ramazan 300 TL, Kurban Bayramı 500 TL oldu. Asgari ücret belirlendi. Bu hariç olmak üzere ücret zammı yapıyoruz. İlk altı ay yüzde 5,5 diğer ikinci altı ay için ise yüzde 5,5 + TEFE TÜFE oranlarında olacak. Hafta sonu çalışmalarda 3 yevmiye şeklinde olacak ve yüzde100 zam yaptık. Tokat Belediyesi olarak ikramiye borcu olmayan bir belediyeyiz. İşçisine hem maaş hem de ikramiye borcu olmayan bir belediyeyiz.  Yevmiyelik 2-3 aylık ikramiyelerimizi kararlaştırmış olacağız. Şuanda üç çocuklu bir işçinin en düşük maaşı 2 bin 886 TL'dir. Fazla mesaileri hariç olmak üzere. Yeni toplu iş sözleşmemizden sonra bir işçinin maaşı 3 bin 526 TL olacak. yüzde 22,5 gibi bir fark olmuş olacak. İnanıyorum ki, ihtiyaçlarınızı taleplerinizi en iyi şekilde cevap veren bir sözleşmemizi imzalamış olacağız. Emeği geçen, belediyemizdeki mesai arkadaşlarımıza, Hizmet İş Sendikamıza ve herkese tek tek teşekkür ediyorum" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow