hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tokat Belediyesi'nden esnafa nakit yardımı

    Tokat Belediyesinden esnafa nakit yardımı
    expand

    Tokat Belediyesi'nden esnafa nakit yardımı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halil İbrahim YEL/TOKAT, (DHA) - TOKAT Belediyesi tarafından koronavirüs döneminde yayınlanan genelge kapsamında kapanan ve kapalı olan 511 esnafa para yardımı yapılacak.
    Kentte son yayınlanan koronavirüs genelgeleri kapsamında kapalı olan 511 esnafa Tokat Belediyesi tarafından nakit yardımı yapılacak. Tokat Belediyesi nisan ayı meclis toplantısında gündeme gelen ve oy birliği ile kabul edilen karar doğrultusunda 1000'er lira para yardımı yapılacak. Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu yaptığı açıklamada bekediye olarak esnafın her zaman yanında olduklarını söyledi.
    Eroğlu, "Dükkanı kapanan esnaf grubumuza biz de yardım yapmayı, onlara destek olmayı bir vazife gördük. Bu doğrultuda yaptığımız yazışmalar neticesinde burada bulunan oda başkanlarımızın kendi üyeleri içerisinde, pandemi sürecinde özellikle son genelgeler doğrultusunda dükkanı kapanan 511 esnafımıza biner TL olmak üzere 511 bin TL'lik nakit desteğini inşallah sunmuş oluyoruz. Bunyardımdan kimler yararlanabilir, güzellik salonlarımız var ki bunlar şu anda kapalı. Aynı şekilde okul servisçiliği yapan servisçi kardeşlerimiz var. Şu anda okullardan dolayı zaten hiçbir iş yapamıyorlar. Yine kahvehanelerimiz, çay ocaklarımız var. Onlar da belki 13-14 aydır hiç iş yerlerini açamıyorlar. Bu esnaf gruplarımızın içerisinde onlar var. Yine kantin işletmeleri. spor merkezleri, halı sahalarımız var. Bununla beraber yine internet kafe, yine oyun salonları var. Böyle 511 tane esnaf grubumuzdan oluşan kardeşlerimize, esnaflarımıza inşallah nakit desteğimizi önümüzdeki hafta başlamak üzere bir hafta içerisinde hepsinin tek tek kendi hesaplarına belediyemiz olarak da yatırmış olacağız. Ve biz de bir nebze de olsa esnafımıza bu yardımı yapmak suretiyle de belki çok bir yaralarına merhem olmayacak ama manevi anlamda yanlarında olduğumuzu hissettirmek istedik. Bugün böyle zor günlerinde onları bu desteği sağlamanın çok değerli olduğunu, çok anlamlı olduğunu düşünüyorum" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow