hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tokat Valiliğinde deprem tatbikatı

    Tokat Valiliğinde deprem tatbikatı
    expand

    Tokat Valiliğinde deprem tatbikatı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halil İbrahim YEL/TOKAT,(DHA) - TOKAT İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından, Valilik binasında deprem tatbikatı yapıldı. 
    Tokat AFAD İl Müdürlüğü ekipleri ilk olarak Valilik konferans salonunda personele deprem anında ve sonrasında nasıl hareket etmeleri konusunda bilgi verdi. Tatbikat kapsamında senaryoya göre şiddetli bir depremin ardından bir personelin çalışanın fark ederek bağırması üzerine personel binayı elleriyle başlarını korur vaziyette kısa sürede boşalttı. AFAD ekipleri daha sonra okulun 3'ncü katından halatlar ile inerken Türk bayrağı taşıyan temsili yaralıyı ambulans ile hastaneye sevk etti.
    Tokat AFAD Planlama Şube Müdürü Abdullah Sarıçiçek, Sivil Savunma günü haftası hem de Deprem Haftası nedeniyle il merkezi ve ilçelerde tatbikatlar yaptıklarını belirterek, ''Ülkemizde her yıl 28 Şubat tarihi Sivil Savunma Teşkilatının kuruluşunun yıldönümü olarak kutlanmaktadır. 1-7 Mart tarihide deprem haftası olarak biliniyor. Biz hem Sivil Savunma günü haftası hem de Deprem Haftası nedeniyle belirli plan program dahilinde ilimiz merkezinde ve ilçelerinde çeşitli etkinlikler düzenliyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow