hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tokat Valisi Ozan Balcı: Tokat, Türkiye'nin yıldızı olacaktır

    Tokat Valisi Ozan Balcı: Tokat, Türkiyenin yıldızı olacaktır
    expand

    Tokat Valisi Ozan Balcı: Tokat, Türkiye'nin yıldızı olacaktır

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim UĞUR/TOKAT,(DHA) - TOKAT Valisi Ozan Balcı Arıcılar Birliğinin damızlık arı dağıtım törenine katıldı.
    Arıcılar Birliğinde gerçekleştirilen törene Vali Ozan Balcı’nın yanı sıra DOKAP Başkanı Yusuf Mengi, İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Şahin, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Çelik, Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Demir, daire müdürleri, arı yetiştiricileri, sivil toplum kuruluş başkanları ve davetliler katıldı.
    Üretimi önemsediğini ve çaba harcayan herkese destek verip yüreklendireceğini belirten Vali Ozan Balcı, ''Tokat’ın büyümesi için üreticilerimize destek vereceğiz. Onları yüreklendireceğiz. Her alanda Tokat’ı Türk tarımının parlayan yıldızı haline getireceğiz. Hayvansal üretimde, bitkisel üretimde, arıcılıkta. Tarım ve hayvancılığa ilişkin yapılacak ne varsa biz varız. İl Valisi olarak ekip arkadaşlarımla beraber tarımı, hayvancılığı ve çiftçilerin derdini dert ediniyoruz. Hatta Tarım Tokat projesini başlattık. Tarım ve Orman İl Müdürü, Orman İşletme Müdürü, DSİ Müdürü, Ziraat Odaları, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Ticaret ve Sanayi Odaları, İl Genel Meclisi, herkes destek veriyor. Amacımız çiftçiye destek vermek. Çiftçimizi zenginleştirmek. Tarımın dostu olduğumuzu göstermek. Tokat’ta Allah’a şükür çok güzel işler oluyor. Yeter mi? Yetmez. Daha çok işler yapacağız. Siz arıcılara teşekkür ediyorum. Bu projeyi sahiplendiniz, yüreklendirdiniz'' dedi.
    Tokat’ın tarımda daha ileri bir noktaya taşınması için tabiri caizse parlaması için bütün imkanları kullanacağını ifade eden Vali Ozan Balcı, ''İnşallah tarımsal üretimde, bitkisel üretimde, hayvansal üretimde Tokat, Türkiye’nin yıldızı olacaktır. Bugün Üniversitede ifade ettim. Akdeniz de Mersin, Antalya, Adana ne ifade ediyorsa, Karadeniz için Tokat bunu ifade ediyor demektir. Türkiye'nin en lezzetli kirazı, en güzel yapraklarının olduğu bir memleket Tokat'' diye konuştu.
    Tokat’ta kurulan Damızlık Ana Arı Üretim Tesisinde üretilen ana arılar Vali Ozan Balcı ve protokol üyeleri tarafından arı üreticilerine dağıtıldı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow