hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tokat'a bilim merkezi kurulacak

    Tokata bilim merkezi kurulacak
    expand

    Tokat'a bilim merkezi kurulacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fatih YILMAZ/TOKAT,(DHA) -TOKAT Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, belediye şantiye binasının yerine Eroğlu, 10 milyon liraya mal olacak bilim merkezi kuracaklarını söyledi. 
    Tokay Şehirlerarası Otobüs Terminali karşısında yer alan ve yaklaşık 40 yıldır 8 Bin metrekarelik alanda Tokat'a hizmet veren Şantiye binasının yıkımı belediye tarafından gerçekleştiriliyor. Tokat Belediye Şantiyesinin yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, yeni şantiye alanının 60 Bin metrekarelik bir alanda kurulduğunu belirtti.Eski şantiye alanına yapılacak projelerle ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Eroğlu, "Şehirlerarası Otobüs Terminali karşısında yer alan Tokat Belediyesi Şantiye binamız 1983 yılından itibaren Tokat'a hizmet veriyordu. Teknik birimlerimizin yer aldığı bu şantiye binamızı bir ay önce şehrimizin başka bir noktasına taşıdık. 8 bin metrekarelik bir alanın boşaltılmasıyla birlikte buraların yıkımına başladık ve inşallah en kısa sürede düz bir alan haline gelecek.Bu alanda bir rant elde etmek veya yeni bir bina yapmak yerine şehrimiz için nefes alan bir yer haline getirmek istiyoruz. İnsanımız bizim için her şeyden önemli. Bu alanda; Tokat Valiliğimiz, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Belediyemiz ortaklaşa yaklaşık 10 Milyon TL'ye mal olacak Bilim Merkezi kuracağız. Şu anda proje çizimini tamamlıyoruz." dedi.

    'TAŞLAR DEĞİL, YAPILAN İŞLER ESERLERİ MEYDANA GETİRİR'
    İnsanların oturabileceği, dinlenebileceği eğlen-dinlen alanları ile sosyal donatıları yapacaklarını söyleyen Eroğlu, "Yine bu alanda kayıkların yüzdüğü, insanlarımızın dinlenebileceği liman haline getireceğiz. Kanal Tokat projemizi bu alanla büyüteceğiz. Önümüzdeki 1,5 - 2 yıl içerisinde bu projelerimizi gerçekleştireceğiz. Bizler yaptığımız işlerle eserlerimizi meydana getiriyoruz. Karadeniz bölgesine, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI 
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow