hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tokatlılar en ucuz suyu içmeye devam edecek

    Tokatlılar en ucuz suyu içmeye devam edecek
    expand

    Tokatlılar en ucuz suyu içmeye devam edecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halil İbrahim YEL/TOKAT, (DHA) - TOKAT Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, maliyetlerin yüzde 30 artmasına rağmen 2021 yılında da Tokat'ta içme suyuna zam yapılmayacağını söyledi.
    Tokat Belediyesi 2020 yılı Ocak ayı olağanüstü Belediye Meclis toplantısında Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu Başkanlığı’nda alınan karar ile 2020 yılı ilk altı ayı için içme suyu ücretlerine toplamda yüzde 15 indirim yapıldı. 2021 yılında içme suyuna yapılması düşünülen yüzde 10'luk artış Aralık ayı Belediye Meclis toplantısında alınan karar ile geri alınarak 2021 yılı için de içme suyuna zam yapılmamış oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokatlıların bölgenin en ucuz suyunu içtiklerini söyledi.
    Eroğlu, "2020 Yılı Ocak ayı Belediye Meclis toplantısında aldığımız karar ile ilk altı ay içme suyuna yüzde 15 indirim yapmıştık. Maliyetlerimizin yüzde 30 artmasına rağmen 2021 yılı içinde içme suyuna herhangi bir zam yapmadık. 01 Ocak 2021 tarihi itibariyle içme suyuna uygulanması düşünülen yüzde 10'luk zammı yine Meclis üyelerimizin oy birliği ile geri çektik. Böylece çevre iller içerisinde en ucuz suyu vatandaşlarımızın kullanımına sunduk. Bu kararı alan Belediye Meclis Üyelerimize, komisyonumuza teşekkür eder, Tokatlılara hayırlı olmasını dilerim. Vatandaşlarımızdan bir ricamız olacak. Olağanüstü iklim koşullarını da dikkate alarak lütfen su kullanımına dikkat edelim. İsraf etmeyelim, israfa karşı uyaralım. Rabbim ülkemize rahmetini yağdırsın. İnşallah su sıkıntısı yaşamayacağız. Tekrar aldığımız kararın hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow