hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tokat'ta 12-15 yaş arası çocuklara bilişim eğitimi

    Tokatta 12-15 yaş arası çocuklara bilişim eğitimi
    expand

    Tokat'ta 12-15 yaş arası çocuklara bilişim eğitimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halil İbrahim YEL/TOKAT, (DHA) - TOKAT’ta İlmniyet Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Çocuklar, Gençler! Onbeşliler Atalarının İzindeler” projesi kapsamında 12-15 yaş aralığındaki öğrencilere bilişim eğitimi veriliyor.
    Çocuk ve Gençleri Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamına alınan ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aile-Çalışma ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından tespit edilen çocuklardan oluşan ortaöğretim ve lise eğitimi gören 12-15 yaş aralığındaki 15 öğrenciye bilişim eğitimi veriliyor. 25 Nisan’da başlayan kurslarda, 3 ay süre ile haftada 2 gün, ileri düzeyde algoritma, animasyon, web sitesi geliştirme, temel 3 boyutlu çizim, 3 boyutlu baskı ve robotik uygulamalar konularında eğitimler veriliyor.
    Çocukları ziyaret eden İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, ''ÇOGEP projesi kapsamında 5 ve 7’nci sınıfa giden çocuklarımıza onları sosyal medyadan uzaklaştırıp, bilgisayarda oyun oynamalarından ziyade yine bilgisayarla iç içe ama kendileri ve gelecek için faydalı şeyler öğrenebilecekleri eğitimler veriliyor. İleri düzeyde kendilerine yarayabilecek bir eğitim veriliyor. Buradaki amacımız çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan korumak, kendi gelişimleri için faydalı olabilecek etkinliklere kanalize etmek. Burada yaptıklarını arkadaşlarına söyleyecekler, bu da yayılacak, onlar da merak edecekler gelip bakacaklar. Böylelikle çocuklarımızı hem sokaktan hem de kötü alışkanlıklardan kurtaracağız'' dedi.
    Kursa katılan öğrenciler için ayrıca İstanbul, Bursa ve Çanakkale illerine gezi düzenlenecek.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow