hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tokat'ta 2 bin 900 öğrenci diş taramasından geçti

    Tokatta 2 bin 900 öğrenci diş taramasından geçti
    expand

    Tokat'ta 2 bin 900 öğrenci diş taramasından geçti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halil İbrahim YEL/TOKAT, (DHA) - TOKAT’ta ‘Eğitim İçin Sağlık Hareketi Parlayan Dişler’ projesi kapsamında 58 okulda 2 bin 900 öğrenci diş sağlığı taramasından geçti.
    İl Mili Eğitim Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü arasında yapılan protokol ile 58 okulda 2 bin 9 yüz öğrenci diş sağlığı taramasından geçti. Eğitim Tokat çatısı altında yer alan ‘Eğitim İçin Sağlık Hareketi Parlayan Dişler’ projesi kapsamında Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde diş tedavisi gören öğrencileri Tokat Valisi Ozan Balcı ziyaret etti. Balcı, projenin diş taramalarını bir adım öteye taşımak sureti ile direkt tedavi uygulaması ile son derece hayırlı bir iş olarak devam ettiğini ifade etti.
    Şu ana kadar 2 bin 900 çocuğun burada tedavi olduğunu belirten Vali Balcı, ''Dolgusundan kanal tedavisine kadar dişlerin gerektirdiği bir sürü tedaviyi de yapmaktalar. Çocukların ağız ve diş sağlığını koruyorlar. Çok anlamlı bir çaba. Diş hekimlerimize ve onlara yardım eden ekiplere teşekkür ediyorum. Hastanemizin başhekimine, Milli Eğitim Müdürümüze, öğretmenlerimize yürekten teşekkür ediyorum. Sadece Tokat Merkez’de değil bütün ilçelerde bu proje başladı. Ağız ve diş taramalarının sadece kağıt üstüne kalmasını istemiyorum. Veliler çocuklarının ellerinden tutacak, onların ağız ve diş sağlığı taramalarını yaptıracaklar. İleride öngöremeyeceğimiz hastalıkların önüne geçmiş oluyoruz. Allah çocuklarımızı korusun, esirgesin. Onların her alanda başarılı olmalarını istiyoruz, onları her alanda destekliyoruz'' diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow