hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tokat'ta afetten zarar gören çiftçilere yardım

    Tokatta afetten zarar gören çiftçilere yardım
    expand

    Tokat'ta afetten zarar gören çiftçilere yardım

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halil İbrahim YEL/TOKAT, (DHA) - TOKAT’ta 66 köyde doğal afetlerde tarım ürünleri zarar gören 2 bin 526 çiftçiye 'Acil Destek Giderleri Ödeneği' kapsamında gübre ve tohum yardımı yapıldı.
    Kentte, bu yıl Mayıs-Haziran-Temmuz aylarında meydana gelen dolu ve sel afetleri nedeniyle tarımı yapılan ekili, dikili, meyve, sebze ve tarla alanlarında İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerince oluşturulan hasar tespit ekipleri, hasar tespitinde bulundu. Bu kapsamda il genelinde 66 köyde 2 bin 526 çiftçinin tarım ürününün zarar gördüğü tespit edilerek Acil Destek Giderleri Ödeneği kapsamında 5 milyon ödenek gönderildi. Merkeze bağlı 16 köy de dolu ve sel felaketinden ürünü zarar gören 463 çiftçi  ödenekten faydalandırıldı. Toplam olarak il genelinde ise 2 bin 526 çiftçiye 322 ton DAP gübresi, 238,9 ton kompoze gübresi, 122,85 ton süper ekin gübresi ve 129 ton buğday tohumu hibe olarak dağıtılacak.
    Çiftçinin her zaman yanında olduklarını ifade eden Tokat Valisi Ozan Balcı, "Yazın doludan ve kısmi selden dolayı bir kısım çiftçilerimiz zarar görmüşlerdi. Cumhurbaşkanlığımızdan gönderilen yaklaşık 5 milyon kaynakla biz çiftçilerimize tohum, gübre aldık. Onun dağıtımı için bir araya geldik. Çiftçilerimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bizler toprağın, üreticinin, tarımın, çiftçinin dostu olarak her zaman üretimin çiftçinin tarımın yanındayız" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow