hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tokat'ta 'Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele' toplantısı

    Tokatta Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele toplantısı
    expand

    Tokat'ta 'Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele' toplantısı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fatih YILMAZ/TOKAT,(DHA) - TOKAT Valisi Ozan Balcı başkanlığında aile içi ve kadına karşı şiddetle mücadele toplantısı yapıldı.
    Tokat Valisi Ozan Balcı Başakanlığında, Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, çeşitli kamu kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Balcı, "Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın önderliğinde başlatılan çalışma sonucunda İçişleri Bakanımız, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız, Adalet Bakanımız, Milli Eğitim Bakanımız, Sağlık Bakanımız ve Diyanet İşleri Başkanımızın ortak imzasıyla yürürlüğe giren, 75 (yetmiş beş) maddeden oluşan, 2020-2021 yılları 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı' ile Valiliğimize verilen görev ve sorumlulukların gecikmeksizin uygulamaya geçirilmesi, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun uygulanmasında etkinliğin, koordinasyonun arttırılması ve yaşanan üzücü olayların tekrarlanmasının önlenmesi amacıyla İçişleri Bakanlığımız tarafından  81 ilimizde eş zamanlı olarak saat 10:00’da toplantı yapılması planlanmıştır" dedi.
    Toplantıda, Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele alanında çalışan tüm kurumların 2019 yılı verileri değerlendirilerek, mevcut duruma ilişkin analizler yapıldı. İl ve ilçelerdeki  6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında olay sayıları, başvuru sayıları, kanun kapsamındaki alınan tedbirlerin niteliği, uygulamanın daha iyiye götürülmesi için il ve ilçe bazında ve Bakanlıklar tarafından planlanması gereken tedbirler değerlendirdi. Son dönemde yaşanan üzücü olayların analizleri de yapılarak benzer nitelikte olayların yaşanmaması için alınması gereken tedbirler üzerinde konuşuldu. 

    FOTOĞRAFLI 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow