hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tokat'ta atık pil toplama yarışması düzenleniyor

    Tokatta atık pil toplama yarışması düzenleniyor
    expand

    Tokat'ta atık pil toplama yarışması düzenleniyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fatih YILMAZ/TOKAT, (DHA) - TOKAT Belediyesi tarafından bu yıl 'Okullararası Atık Pil Toplama' ve 'Öğrenciler Atık Elektronik Eşya Topluyor' yarışmalarının 6'ncısı düzenlenecek. Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, il genelinde en çok atık pil toplayan ilk üç okulun öğrenci sayısına bakılmaksızın ödüllendirileceğini söyledi. 
    Tokat Belediyesi tarafından Cumhurbaşkanlığınca başlatılan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen 'Sıfır Atık Projesi'ne destek olmak amacıyla TAP Derneği ile işbirliği içerisinde okullararası atık pil toplama yarışmasının altıncısı düzenleniyor. 16 Eylül tarihinde başlatılan çalışma 30 Nisan 2020 tarihine kadar devam edecek. Yarışmaya anaokulları, ilkokullar, ortaokullar ve lise öğrencileri katılacak. 
    Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, il genelinde en çok atık pil toplayan ilk üç okulun öğrenci sayısına bakılmaksızın ödüllendirileceğini söyleyerek 30 Nisan’a kadar öğrencilerin atık pilleri okullarına getirerek kampanyaya destek verebileceklerini ifade etti. Başkan Eroğlu ayrıca ailelere de seslenerek; "Evlerinizde, işyerlerinizde kullanım ömrünü tamamlayan pilleri cam veya pet şişelerde biriktirip bir çocuğa teslim ederek, Okullar Arası Ödüllü Atık Pil Toplama Yarışmasına ve Öğrenciler Atık Elektronik Eşya Topluyor kampanyasına katılmasına destek olabilirsiniz. Öğrencilerimizin bilinçlendirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.

    FOTOĞRAFLI 
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow