hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tokat'ta Ballıca Mağarası'nın 'Yol hikayesi' anlatıldı

    Tokatta Ballıca Mağarasının Yol hikayesi anlatıldı
    expand

    Tokat'ta Ballıca Mağarası'nın 'Yol hikayesi' anlatıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halil İbrahim YEL/TOKAT, (DHA) - TOKAT’ta Ballıca Mağarası’nın ‘yol hikayesi’ tanıtım toplantısı yapıldı.
    2019 yılında UNESCO Dünya Mirası Aday Listesine Türkiye’den kabul edilen tek dosya olan Ballıca Mağarası’nın, ‘yol hikayesi’ tanıtım toplantısı Tokat Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü öncülüğünde Yağıbasan Medresesi’nde yapıldı. Düzenlenen programa Vali Ozan Balcı, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, kurum müdürleri ve davetliler katıldı.
    Tanıtım toplantısında Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürü İhsan İkinci, Ballıca Mağarası’nın teknik tanıtımını yaptı ve yol hikayesini anlattı. İhsan İkinci’nin ardından Trakya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yaşagül Ekinci Danışan ‘Neden Ballıca’ adlı sunum yaptı.
    Sunumların ardından konuşma yapan Tokat Valisi Ozan Balcı, Ballıca Mağarası’nın tüm insanlığa tanıtılması gerektiğini belirterek, ''Ballıca Mağarası’nın UNESCO Dünya Geçici Mirası Listesine alınması dolayısıyla bir araya gelmiş bulunmaktayız. Öncelikle bu projenin gerçekleştirilmesinde başta Yaşagül Hocamız olmak üzere emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ediyorum. Herkesi kutluyorum. Ama asıl iş bundan sonra başlıyor. Ballıca Mağarası artık sadece Tokat’ın değil, Türkiye’nin hatta bütün insanlığın bir değeri. Bizim bunu daha güzel yerlere getirmemiz ve tüm insanlığa sunmamız lazım. Bizim 2023 Tokat projelerimiz var. bu hedeflerin turizm ayağında Ballıca Mağarası, Pazar Hükümet Konağı, Kervansaray, Kaz Gölü ile beraber güdümlü çalışmalarımız devam ediyor. Bizlerin çalışmasıyla da iş bitmeyecek ama bir tuğla da biz koyacağız. İnşallah Ballıca Mağarası gibi birçok değerimizi ortaya çıkaracağız. Tokat’ımızın kalkınmasına, gelişmesine, refahına, huzuruna daha çok katkı sağlamayı da canı gönülden istiyorum. Bu işin gerçekleştirilmesinde emeği olan herkese yeniden teşekkürlerimi sunuyorum'' dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow