hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tokat'ta, Behzat Deresi'nde temizlik çalışması

    Tokatta, Behzat Deresinde temizlik çalışması
    expand

    Tokat'ta, Behzat Deresi'nde temizlik çalışması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halil İbrahim YEL/TOKAT, (DHA) - TOKAT’'ta şehrin merkezinden geçerek Yeşilırmak’a bağlanan Behzat Deresi'nde belediye ekipleri tarafından temizlik çalışması başlatıldı.
    Şehrin merkezinden geçerek Yeşilırmak’a bağlanan Behzat Deresi'nde kış aylarında meydana gelebilecek yağışlarda olası taşkınlara sebebiyet verilmemesi için başlatılan temizlik çalışmaları devam ediyor. Periyodik olarak yapılan çalışmalarda dere yatakları ve su kanallarının tıkanıklarını temizleyen Tokat Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, dere içlerinde toplanan yosunlar, kayalar ve toprak yığınlarını temizliyor. Çalışmalar Geyras Mahallesi güzergâhından başlatılarak Yeşilırmak'a kadar devam edecek.
    Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu devam eden temizlik çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada; "Kış aylarında yağan yağmurlar sonucu dereler ve kanallarda oluşabilecek tıkanıklıkların su taşkınlarına yol açmaması için şehrimizin muhtelif bölgelerinde bulunan dere yatakları ve su kanallarımızda temizlik çalışmalarımızı başlattık. Şu anda ekiplerimiz şehrimizin içinden geçerek merkez ve Karşıyaka’yı birbirine bağlayan Behzat Deresi’nde çalışma yapıyorlar. Vatandaşlarımızdan ricamız, dere yataklarına evsel atıklarını atmamaları ve bunu yapanları uyarmalarıdır. İnşallah tüm derelerimizde bu çalışmayı yapacağız. Emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ederim" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow