hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tokat'ta canlı hayvan sevkiyatı kontrolü

    Tokatta canlı hayvan sevkiyatı kontrolü
    expand

    Tokat'ta canlı hayvan sevkiyatı kontrolü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halil İbrahim YEL/TOKAT, (DHA) - TOKAT İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, 'Hayvan Hastalıkları ile Mücadele ve Hayvan Hareketleri'nin önlenmesi amacıyla il genelinde yol güzargahlarında denetim yaptı.  Yapılan denetimlerde hayvansal ürünlerin nakline aykırı hayvan taşıdığı tespit edilen 2 arca 8 bin 886 lira para cezası kesildi. 
    Tokat İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve  İl jandarma Komutanlığı ekipleri hayvan hastalıkları ile mücadele kapsamında il genelinde 17 farklı noktada denetim yaptı. Denetimlerle ilgili bilgi veren Tokat İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Şahin, "Hayvan Hastalıkları İle Mücadele ve Kaçak hayvan Hareketlerinin önlenmesi amacıyla Kolluk Kuvvetleri ile işbirliği içerisinde 17 farklı noktada 28 personelimizin katılımı ile denetim  gerçekleştirilmiştir. Yapılan  denetimlerde 58 hayvan nakil aracı kontrol edilmiş olup, yurt içi canlı hayvan ve hayvansal ürünlerin nakline aykırı hayvan taşıdığı tespit edilen 2 araca 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanunu kapsamında 8 bin 886 lira para cezası uygulanmıştır" dedi. 
    Denetimlerin özellikle hayvan pazarlarının açık olduğu ve yol güzergahlarında ileriki günlerde de devam edeceğini belirten Şahin "Canlı hayvan alım satış ticareti ile uğraşan kişilerin veya kendi hayvanını bir yerden bir yere nakleden yetiştiricilerimizin, araçlarında taşıdıkları hayvanlar için il içinde büyükbaş hayvanlar için pasaport  küçükbaş hayvanlar için nakil belgesi, il dışı sevklerinde bu belgelerle birlikte veteriner sağlık raporu ve dezenfeksiyon belgesi bulundurmalarının kanuni zorunluluk. Bu belgeler olmadan yapılan nakillerde 5996 sayılı kanun gereği araç sahibine ve hayvan sahibine ayrı ayrı olmak üzere idari para cezası uygulanacak'' diye konuştu.

    FOTOĞRALI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow