hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tokat'ta çiftçilere 5 bin adet kaz dağıtıldı

    Tokatta çiftçilere 5 bin adet kaz dağıtıldı
    expand

    Tokat'ta çiftçilere 5 bin adet kaz dağıtıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fatih YILMAZ/TOKAT,(DHA) - TOKAT'ta, "Kaz Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında Sulusaray ilçesinde 250 çiftçiye 20'şer adet olmak üzere toplam 5 bin kaz dağıtımı yapıldı.
    Tokat 2023 Vizyonu 'Kaz Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi' kapsamında yüzde 30'u çiftçi katkısı, yüzde 70'i Özel İdare destekli projeyle Sulusaray ilçesinde 250 çiftçiye 20'şer kaz düzenlenen törenle verildi. Sulusaray Kaymakamlığı önünde düzenlenen törene Vali Ozan Balcı, Sulusaray Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, Sulusaray Belediye Başkanı Necmettin Coruk, İl Genel Meclis Başkanı Erol Duyum, Tarım İl Müdürü Orhan Şahin, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Çelik ve çiftçiler katıldı. Tokat’ta kaz kültürü olan bölgelerde tekrar bu kültürün canlandırılması ve yetiştiricilere alternatif kazanç sağlanması amacıyla hayata geçirilen kaz palazı dağıtımı töreninde Tarım İl Müdürü Orhan Şahin proje ile ilgili bilgi verdi.

    'HEDEF 5 YILDA 50 BİN KAZ'
    Tokat Valisi Ozan Balcı ise konuşmasında "Tokat’ın da çok güzel bir tarım teşkilatı var. İnşallah hep birlikte bu işi başaracağız, çiftçimizi zenginleştireceğiz. Tokat’ı Türk tarımının parlayan yıldızı yapacağız. Narenciyeden Niksar cevizine kadar, enfes kirazlarından lezzetli şeftalisine kadar her şey Tokat’ta yetişiyor. Çiftçimiz de çalışıyor, üretiyor. Bize düşen görev de onları destekleyip yüreklendirmek. İşte bugün yapılan etkinlikte bu projelerden biri. Artova, Sulusaray, Yeşilyurt bölgesinde kaz yetiştirme kültürü var. Bizlerde buna destek verelim istedik. 5 bin kaz palazı dağıtıyoruz ama bu yetmez. 5 yılda bu bölgede 50 bin kaz olmalı. Hedefi de bu yönde belirliyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow