hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tokat'ta çiftçilere güneş paneli dağıtıldı

    Tokatta çiftçilere güneş paneli dağıtıldı
    expand

    Tokat'ta çiftçilere güneş paneli dağıtıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halil İbrahim YEL/TOKAT, (DHA) - TOKAT Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ve Tokat İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje kapsamında çiftçilere güneş paneli dağıtıldı.
    Tokat İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Tokat Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği işbirliğinde hazırlanan Mobil Koyun Keçi Banyoluk Projesi ve Göçerlere Bir Umut Aydınlık Projesi kapsamında il merkezine bağlı köylerde hayvancılıkla uğraşan ve birliğe kayıtlı 436 çiftçiye güneş paneli dağıtıldı. Güneş paneli dağıtım törenine, Ak Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, Ak Parti Tokat İl Başkanı Metin Polat, Orman ve Tarım İl Müdürü Orhan Şahin, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Dökülen, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Turan Saldırıcıer, Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Demir, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı İlhan Köten ve çiftçiler katıldı.
    Törende açılış konuşması yapan Tokat Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Turan Saldırıcıer, Çiftçilerin yağmur, çamur, kar, kış demeden hayatın bütün zorluklarına rağmen Ülkemize katma değer üretmek için seferber olduklarını söyledi.
    Saldırıcıer, ''Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği olarak sizleri temsil etmekten onur duyuyor ve emeklerinizin karşılığını alabilmeniz için yoğun çaba sarf ediyoruz. Yaptığımız bir çok Projeden bölgelerimizin uzaklığı nedeniyle herkes haberdar olamayabiliyor. Göreve başladığımız günden beridir bir çok projeye imza attık ve hayata geçirdik. 2015 yılında mücadelesine başladığımız Koyun Keçi Banyo Havuzu Projemiz şu an itibariyle hayata geçmiş ve bir kaç gün içerisinde hizmetinize sunulacaktır. Geçen sene 409 adet güneş paneli dağıtımı yaptık. Bu sene ise 436 adet güneş paneli dağıtımını gerçekleştiriyoruz” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow