hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tokat'ta DSİ yatırımları değerlendirildi

    Tokatta DSİ yatırımları değerlendirildi
    expand

    Tokat'ta DSİ yatırımları değerlendirildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fatih YILMAZ/TOKAT,(DHA) - TOKAT Valisi Ozan Balcı başkanlığında yapılan toplantıda Devlet Su İşleri (DSİ) yatırımları değerlendirildi.
    Tokat Valisi Ozan Balcı başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Tokat’taki DSİ yatırımlarının genel durumu ele alındı. DSİ İl Müdürü Ali Çetinkaya tarafından yapılan sunumda, tamamlanan, yapımı devam eden, ihale ve planlama aşamasında olan barajlar, göletler, sulamalar, arazi toplulaştırma, taşkın koruma ve dere ıslahı çalışmaları ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı. İl Müdürü Çetinkaya, arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmeti çalışmalarının 113 yerleşim yerinde 69 bin 405 hektar alanda devam ettiği, bunlardan 10 bin 475 hektar alanın yer teslimi çalışmalarının tamamlandığı ve 15 bin hektar alanın 2020 yılında, 13 bin 600 hektar alandaki faaliyetlerin ve proje çalışmalarının 2023 yılında tamamlanmasının plânlandığını söyledi. 
    Tarımın ve üretimin dostu olduğunu vurgulayan Vali Ozan Balcı, devam eden ve planlanan DSİ projelerin tamamlanması ile sulanabilir tarım arazisinin 2-3 katına çıkacağını; içme suyu ihtiyaçlarının karşılanacağını; Tokatlı çiftçilerin ekonomik gelirlerinin artacağını, Tokatlıların hayat ve yaşamlarının kolaylaştırılacağını ifade etti.

    FOTOĞRAFLI 

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow