hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tokat'ta iş gücüne katkı sağlayacak kurslar açılıyor

    Tokatta iş gücüne katkı sağlayacak kurslar açılıyor
    expand

    Tokat'ta iş gücüne katkı sağlayacak kurslar açılıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halil İbrahim YEL/TOKAT, (DHA) - TOKAT İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Her Köye Bir Kurs’ projesi kapsamında il genelindeki bütün köylerde kurslar açılıyor.
    Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde yürütülen  ‘Her Köye Bir Kurs’ projesi kapsamında alan tarama çalışmaları başlatıldı. İl genelinde bütün köylerde açılacak olan kurslar için Bedirkale, Çubuklu, Avşarağzı, Dodurga, Çatalkaya, Ortaören, İhsaniye, Kızılkaya Karkın, Kızık, Karkıncık, Dereaağzı, Kervansaray, Güzelce, Günçalı, Aydoğdu, Aşağıfırındere, Akyurt, Daylıhacı, Tekneli, Killik, Çayören, Batmantaş köyleri olmak üzere toplam 23 köyde vatandaşlar ile görüşmeler yapıldı. Vatandaşla yapılan görüşmeler neticesinde köylerde açılacak olan kurslarla ilgili bir altyapı oluşturuldu.
    Açılacak olan kursların iş gücüne katkı sağlanmasını beklediklerini belirten Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, ''Tokat'ımızın köylerdeki iş gücüne büyük katkı sağlaması beklenen bu proje ile köylerde yeni istihdam alanları açılması planlanıyor. Köylerimizdeki iş gücünün ‘Her Köye Bir Kurs’ projesi ile daha verimli bir şekilde kullanılması planlanıyor. Köylerdeki halkla görüşüp fikir alışverişinde bulunan Tokat Halk Eğitim Merkezi yetkililerimiz köylerdeki halkın hangi kurslara ihtiyacı olduğunu yerinde tespit ediyor'' dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow