hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tokat'ta İstiklal Marşının kabulünün 98’inci yılı kutlandı

    Tokatta İstiklal Marşının kabulünün 98’inci yılı kutlandı
    expand

    Tokat'ta İstiklal Marşının kabulünün 98’inci yılı kutlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halil İbrahim YEL/TOKAT, (DHA) - TOKAT’ta İstiklal Marşı’nın kabulünün 98’inci yılı düzenlenen tören ile kutlandı.
    İstiklal Marşı’nın kabulünün 98’inci yılı 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı’nda düzenlenen tören ile kutlandı. Törende Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri tarafından tiyatro ve koro gösterisi sunuldu. Gösteride Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nı nasıl yazdığını anlatan tiyatro sergilenirken İstiklal Marşı’nın 10 kıtası öğrenciler tarafından okundu. Törene Tokat Valisi Ozan Balcı, Ak Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat Garnizon Komutanı Piyade Albay Rıfat Dönel, Tokat Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan, Tokat İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.
    Tokat Valisi Ozan Balcı, ''Öğrencilerimize Tokat’a tarihimize yakışır bir şekilde bu programı hazırladıkları için teşekkür ediyorum. Bu programda emeği geçen okul müdürü ve öğretmenleri de başarı belgesi ile belgelendireceğim. Öğrencilerimize de kitap hediyemiz olacak. Mehmet Akif Ersoy ne anlam ifade ediyor? Mehmet Akif Ersoy, umudun adı, vicdan ve Asım’ın nesli. Mehmet Akif Ersoy, her şeyin bittiği bütün tersanelerin işkal edildiği, orduların dağıtıldığı, milletin umutsuzluğa eyvah her şey bitti dediği an Türk Milletinin şahlanışı, doğulusu batılısı kuzeylisi güneylisi kadınıyla erkeğiyle yaşlısıyla erkeğiyle bir büyük mücadelenin şairidir. Demek ki şunu gösteriyor, Türk milleti varsa umut var. Onun için Mehmet Akif Ersoy umudun adı. Sözleri dinlerken bakıyorsunuz normal bir şairin söylediği sözler değil. Mehmet Akif Ersoy Türk milletinin sesi ve ruhu olmuş. Gelecek nesillere umudu bırakmış. Mehmet Akif Ersoy’u okuduğumuz zaman aklını kalbiyle kullanan, özü sözü bir, ne söylediği farklı, ne yaptığı farklı ne de düşündüğü farklı, hem de doğru bildiği şeyi söyleyen vicdanlı bir adam Mehmet Akif Ersoy” dedi.
    Programın sonunda okullar arasında yapılan İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri Vali Ozan Balcı tarafından verildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow