hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tokat'ta itfaiye haftası kutlandı

    Tokatta itfaiye haftası kutlandı
    expand

    Tokat'ta itfaiye haftası kutlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halil İbrahim YEL/TOKAT, (DHA) - TOKAT Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İtfaiye Teşkilatının 306’ıncı yıl dönümü nedeniyle İtfaiyecilerle bir araya geldi.
    Kentte İtfaiye Teşkilatının 306’ncı yılı dolayısıyla Hıdırlık Sosyal Tesislerinde belediye tarafından program düzenlendi. Programda Tokat Belediye İtfaiyesi’nin toplam 56 personelle hizmet vermekte olduğu ve 2020 yılında 697 olaya müdahale edildiği bildirildi. Programa katılan Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, canı pahasına görev yapan itfaiyecilerin ‘İtfaiye Haftası’nı kutladı.
    Başkan Eroğlu, “1714 Yılında ilk yangın tulumbasının yapılması ile kurulan İtfaiye Teşkilatı 306’ncı yaşını kutluyor. 1926 Yılında Tokat Belediyesi bünyesinde kurulan itfaiye teşkilatımız 94 yıldır bir çınar gibi ayakta durarak bize gurur vermektedir. Bu güzel teşkilatta görev alanlar, büyük bir aşk ve şevkle görevini yapıyor. Can güvenliği anlamında dahi birçok tehditler içerse de cansiperane mücadele ettiğinizi görüyoruz. Göğsünü gere gere yangına, sele, afetlere koşmanızla sizlerle gurur duyuyoruz. 19 Ocak’ta Yazmacılar Sitesinde ve 25 Eylül’de büyük bir AVM’de üzücü yangınlar meydana geldi. İçimiz yandı, bir işletmenin, emeğin nasıl yandığını o gün gördük ve sizler cansiperane mücadele ettiniz. Elimizden geldiğince kurtarmaya çalıştık, yangının etrafa yayılmasını önleyerek, hiç istemediğimiz bu yangını çok kısa sürede kontrol altına alarak söndürmeyi başardık. Acıyı da, sevinci de yaratan yüce Allah’tır. Önemli olan bunlara göğüs gerebilmek, bu imtihanı kazanabilmektir. Allah sizlerden razı olsun. Bizi her yerde temsil eden ve zor bir görevi ifa eden mesai arkadaşlarımızsınız. Bir vücudun azaları gibi bütünüz” dedi.
    Program sonunda Başkan Eroğlu’na maket itfaiye aracı hediye edildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow