hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tokat’ta kadın çiftçilere buzağı bakımı eğitimi

    Tokat’ta kadın çiftçilere buzağı bakımı eğitimi
    expand

    Tokat’ta kadın çiftçilere buzağı bakımı eğitimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fatih YILMAZ/TOKAT, (DHA)- TOKAT İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce yürütülen 'Buzağılar Ölmesin İşletmeler Boş Kalmasın' projesi kapsamında 8 köyde 255 kadına çiftçiye eğitim verildi.

    Buzağılar Ölmesin İşletmeler Boş Kalmasın projesi kapsamında Söngüt, Kömeç, Gaziosmanpaşa, Bozatalan, Gözova, Behram, Döllük, Çamağzı köylerinde 255 kadın çiftçiye eğitim verildi. Köylerde hayvancılıkla uğraşan kadın çiftçilere buzağı bakım besleme, ahır hijyeni, ağız sütünün önemi, brucella hastalığı ve korunma yolları, aşılamanın önemi ve sağlıklı beyaz peynir yapımı konularında eğitim verildi. Eğitim sonunda kadın çiftçilere buzağı beslemesi için buzağı biberonu kullanımı tatbiki olarak gösterildi.

    İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Şahin yaptığı açıklamada, "Proje kapsamında 2018 yılında 57 köyde 1363 kadın çiftçimize; buzağı bakım besleme, ahır hijyeni, ağız sütünün önemi, brucella hastalığı ve korunma yolları, aşılamanın önemi ve sağlıklı beyaz peynir yapımı konularında eğitim verildi. 2019 yılı içerisinde de eğitimlerimiz devam etmektedir. Bu yıl içerisinde yaptığımız eğitimlere 255 katın çiftçimiz katıldı. Eğitim programı kapsamında İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce çiftçi eğitimleri devam etmektedir." dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow