hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tokat'ta 'Kadının Gücü Tokat'ın Gücü' projesinin tanıtımı yapıldı

    Tokatta Kadının Gücü Tokatın Gücü projesinin tanıtımı yapıldı
    expand

    Tokat'ta 'Kadının Gücü Tokat'ın Gücü' projesinin tanıtımı yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fatih YILMAZ/TOKAT,(DHA)  -TOKAT Valiliği öncülüğünde başlatılan 'Kadının Gücü Tokat’ın Gücü' projesinin tanıtımı Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle yapıldı. 

    Tokat Valiliği tarafından başlatılan 'Kadının Gücü Tokat'ın Gücü' projesi kapsamında, kadınların becerisini teknoloji ile buluşturmak ve gıda ürünleri üretim süresini yılın tamamına yayma amacıyla Tokat merkez ve ilçelerde toplam 14 kadın kooperatifi kuruldu. Kadınların yaptığı ürünler Tokat Kadın Kooperatifleri çatısı altında Cumhuriyet Meydanında tanıtımı yapıldı. Projenin tanıtım törenine Tokat Valisi Ozan Balcı,  Ak Parti Tokat Milletvekilleri Mustafa Arslan, Özlem Zengin,  Cumhuriyet Halk Partisi Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu,  OKA Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin, il protokolü ve kooperatif üyesi kadınlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tanıtım töreninde OKA Tokat İl Koordinatörü Mehlika Dicle proje ile ilgili bilgi verdi. 

    Tokat merkez ve ilçelerde kurulan 14 kadın kooperatifinin merkezde Vali, ilçelerde ise kaymakamlar ve belediye başkanları tarafından yürütüldüğünü kaydeden Vali Ozan Balcı, “Kadına inanmak Türkiye’ye inanmaktır. Kadının aklından, zekasından, yetenek ve yetilerinden yararlanmayan bir toplum vücudunun yarısı felç olmuş bir insana benzer. Kadının gücü bizim için çok önemli. Ülkemizin 2023, 2053, 2071 hedefleri var. Biz bu hedefleri  gerçekleştirebiliriz. Çünkü eğitimli, bilgili, donanımlı , müthiş bir kadın potansiyelimiz var.Türk kadını hayatın ve yaşamın her alanında çiftçilikten sanayiye, tarımdan eğitime, sağlıktan mimariye kadar tarihte de, bugün de destanlar yazmıştır. Bu, kadına inanmayla ilgili. Biz kadınlarımıza inanıyoruz. Bu projenin gerçekleşmesinde katkıları olan herkese teşekkür ediyorum. Herkes destek verdi. Bu Tokat’ın, hepimizin projesi. Biz sizleri desteklemek istiyoruz. Kadınlarımızın güçlenmesine destek veriyoruz. " dedi.

    100 kadınla başlayan projede hedeflerinin 10 bin kadına ulaşmak olduğunu ifade eden Vali Balcı, "Tokat Kadın Kooperatifleri, Türkiye Kadın Kooperatifleri Modeli olacak. 1 yıl sonra Tokat’ta, Tükiye’deki kadın kooperatiflerini toplayarak fuar, festival etkinliklerimizi yapacağız. Buna ben canı gönülden inanıyorum. Çünkü kadınlara, onların gücüne, azmine inanıyorum. Onlara destek veren dostlara, ekip arkadaşlarıma inanıyorum.  Tokat Kadın Kooperatifleri Türkiye’nin modeli olacak. Bu projede tüm Tokatlı arkadaşlarımın emeği, alın teri var. Benim amacım yüreklendirmek, cesaretlendirmek. İşin sahibi kadınlarımızdır. Onlar için ne yapsak azdır.  Kadınlarımıza desteğimiz devam edecek. Yılmadan, yorulmadan, pes etmeden, aşkla, şevketle bu işi gerçekleştireceğiz. Bu projenin Tokat’ımıza, Tokatlı kadınlarımıza, memleketimize, milletimizin huzuruna, refahına, birliğine, beraberliğine daha çok katkı sağlamasını diliyorum. " diye konuştu

    FOTOĞRAFLI 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow