hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tokat'ta Selçuklu dönemine ait altyapı yeniden kullanılmaya başlandı

    Tokatta Selçuklu dönemine ait altyapı yeniden kullanılmaya başlandı
    expand

    Tokat'ta Selçuklu dönemine ait altyapı yeniden kullanılmaya başlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fatih YILMAZ/TOKAT,(DHA) - TOKAT Belediyesi ekipleri tarafından, yağmursuyu ve kanalizasyon hatlarının yenileme çalışmaların kapsamında Takyeciler Camii ile Ali Paşa Camii arasında bulunan Selçuklu döneminde yapılan 750 yıllık tarihi altyapı hattı kullanılmaya başlandı. 
    Tokat Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri Sulusokak Caddesi'nde yağmursuyu ve kanalizasyon hatlarının yenileme çalışmalarını tamamladı. Şehrin turizm açısından en işlek caddelerinden biri olan ve 900 adımda 900 yıllık tarihi içinde barındıran Erenler, Cemalettin ve Cami-i Kebir Mahallelerinin doğal su toplama alanı olan Sulusokak bölgesi her yağışta küçük sel görüntülerine neden oluyordu. Tokat'ın tarihi kalbi olarak da görülen bu alanda  yapılan çalışma ile Takyeciler Camii ile Ali Paşa Camii arasında yer alan Selçuklu dönemine ailt tarihi altyapı hattı kullanılacak. Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu çalışmaları yerinde inceledi. 

    "ALTYAPI ÇALIŞMALARIMIZI TAMAMLADIK"
    Başkan Eyüp Eroğlu çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, "Olağanüstü hava koşullarında, sel baskınlarının kontrol altına alınarak yaz aylarını iyi değerlendirerek şehrimizin birçok noktasında altyapı çalışmalarımızı tamamladık. Sulusokak bölgesi şehrimizin hem turizmi açısından hem de nüfus yoğunluğu açısından en önemli bölgelerinden biridir. Tarihi bir çok ögeyi içinde barındıran Sulusokak'ta Aslanlı Han önünden başlayarak, Taşhan, Gaziosmanpaşa Bulvarı ve devamında Meydan Camii'ne kadar olan kısımda 800'lük entegre contalı buhar kürlü, betonarme borularla yağmur suyunu Behzat Deresine göndereceğiz. Yaklaşık 2 kilometre uzunlukta yer alan hattımızın yenileme çalışmalarını bitirmiş bulunuyoruz. Yine hat üzerinde 85 metre yeni tip mazgal yapımını da tamamladık. Ayrıca bölgede yer alan tarihi altyapı hattını da temizledik. Takyeciler Camii ile Ali Paşa Camii arasında yer alan bu tarihi hattımızı yeniden kullanıma açtık. Yüksek drenaj debisi sayesinde yüzey suyunun hızlıca yeraltına alınarak kısa zamanda tahliye edecek ve olası sel baskınlarının önüne geçmiş olacağız. Bölgemize, şehrimize hayırlı olsun." dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow