hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tokat'ta Sokak Hayvanları Koruma Birliği kuruluyor

    Tokatta Sokak Hayvanları Koruma Birliği kuruluyor
    expand

    Tokat'ta Sokak Hayvanları Koruma Birliği kuruluyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halil İbrahim YEL/TOKAT, (DHA) - TOKAT'ta sokak hayvanlarının en iyi şekilde korunmasını sağlamak amacıyla Sokak Hayvanları Koruma Birliği kurulacak.
    Birliğin kurulması ile ilgili çalışmaları değerlendirmek üzere Valilik'te toplantı düzenlendi. Valilik Toplantı Salonunda  gerçekleşen toplantıya Tokat Valisi Ozan Balcı,Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Vali Yardımcısı Remzi Oğuz Yılmaz ve ilgili kurum yöneticilerinin katıldı. Toplantıda Tokat merkez, ilçe, belde ve köylerde sahipsiz sokak hayvanlarının en iyi şekilde korunması ve her türlü mağduriyetlerinin önlenmesi için belediyeler ve İl Özel İdaresi desteğiyle kurulması planlanan birliğe ilişkin yol haritası belirlendi.
    Hayvanları önemsedikleri ifade eden Vali Balcı, ''Bizler Tokat’ta hayvanlara dostuz, hayvanları önemsiyoruz. Aç açıkta hayvan kalmaması, yaralarının ve hastalıklarının tedavi edilmesi için çalışıyoruz. Belediyelerimiz ve İl Özel İdaremizle sahipsiz hayvanların yanındayız. Memleketi sevmek, börtüsüyle böceğiyle, dağıyla taşıyla, florası faunasıyla, insanıyla hayvanıyla beraber sevmek demek. Hayvanlara merhamet etmeliyiz. Onlar bizim hayatımızın vazgeçilmez parçaları. Sahipsiz hayvanları korumalıyız ve sahip çıkmalıyız. Kolu kanadı kırık bir hayvan olmamalı. Biz de yaralı hayvanlarımız için hayvan ambulansı dizayn ettik ve yine il Özel idaresi’nden yaralı hayvanlarımızın tedavisi için bütçe ayırdık. Hayvan ambulansımız 7/24 hizmette. Bizler Tokat’ta hayvanlara dostuz, hayvanları önemsiyoruz. Aç açıkta hayvan kalmaması, yaralarının ve hastalıklarının tedavi edilmesi için çalışıyoruz'' diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow