hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tokat'ta Topçam Şenlikleri düzenlenecek

    Tokatta Topçam Şenlikleri düzenlenecek
    expand

    Tokat'ta Topçam Şenlikleri düzenlenecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fatih YILMAZ/TOKAT,(DHA)- TOKAT Valiliği ve Tokat Belediyesi tarafından bu yıl 22'ncisi düzenlenecek olan Topçam Şenlikleri birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak. 29-31 Ağustos tarihleri arasında 3 gün devam edecek Topçam Şenliklerinde, kentin kültürünü, geleneklerini ve gastronomisinin tanıtımı yapılacak.
    29 Ağustos Perşembe günü Saat:10.00'da Sünnet Şöleni ile başlayacak etkinlikler aynı gün Zafer Yürüyüşü, Zafer Koşusu ve Saat:19.30'da Cumhuriyet Meydanında Tokatlı Sanatçı Sedat Sarıgül Konseri ile devam edecek. 30 Ağustos Zafer Bayramının 97'nci yıl dönümünde, Topçam Şenliklerinin ikinci gününde Tokat'ın gastronomi turizmine ilişkin Yöresel Yemek Yarışması, En İyi Domates Yarışmasının yanı sıra saat 15.00'te Yüksek Kahve ve Demokrasi Müzesinin açılışı gerçekleştirilecek. Aynı gün saat 19.40'ta ise Cumhuriyet Meydanında sanatçı Osman Öztunç konser verecek. Şenliklerin üçüncü gününde Tokat'ın geleneklerini, kültürünü tanıtmak amacıyla El Sanatları Sergileri, Geleneksel Çocuk Oyunları, Kancabaş Gösterileri, Halk Oyunlar ve Kanal Tokat'ta Flyboard Gösterilerinin ardından yine Kanal Tokat kenarında saat 20.30'da  sanatçı Songül Karlı konseri ile şenlikler devam edecek.
    Topçam Şenlikleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı  Eyüp Eroğlu, "Birbirinden değerli Tokatlı sanatçılarımızı misafir edeceğiz. Yine Tokat'ımızın kültürünü, gastronomisini ve geleneklerini tanıtmak için yarışmalar, sergiler düzenleyeceğiz. Çocuklarımıza yönelik yine birçok etkinlik bu şenliklerde yer alıyor. Bu yıl 22'ncisini düzenleyeceğimiz Topçam Şenlikleri için katkılarından dolayı Tokat Valimiz Ozan Balcı'ya teşekkür ederim. Bu vesileyle bir kez daha Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor; aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını tebrik ediyorum." dedi.

    FOTOĞRAFLI 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow