hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tokat'ta zabıtadan dilenci operasyonu

    Tokatta zabıtadan dilenci operasyonu
    expand

    Tokat'ta zabıtadan dilenci operasyonu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fatih YILMAZ/TOKAT, (DHA) - TOKAT Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından şehrin belirli bölgelerinde dilencilere yönelik operasyon yapıldı.
    Zabıta ekipleri ramazan ayı nedeni ile artan dilencilere yönelik kent merkezinde bulunan camii, hastane ve iş merkezi önlerinde dilenen dilencilere yönelik operasyon yaptı. Operasyonda zabıta aracı yeri sivil araçlar kullanılarak şehrin belirli bölgelerinde dilenciler takip edildi. Operasyonda 11’i yetişkin, 11’i çocuk olmak üzere toplam 22 kişi Zabıta Müdürlüğü’ne getirildi. Burada yapılan üst aramasında üzerlerinden çıkan paralar tutanak ile kayıt altına alındı.
    Ayrıca dilencilik yapan yabancı uyruklu kimliği belirsiz 10 kadın ve üzerinde kimlik bulunan 1 kadın parmak izinden kimlik tespiti ve işlem yapılmak üzere ekipler tarafından Göç İdaresi İl Müdürlüğü ve Emniyet Asayiş Müdürlüğü’ne teslim edildi.
    Tokat Zabıta Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Ramazan ayının manevi havasında insanların yardımlaşma duygusunu kötüye kullanma amacı güden ve bu işi davranış haline getiren kişilere fırsat verilmeyeceği, uygulamanın yoğunlaştırılarak gün içinde ve teravih namazı sonrası devam edeceği bildirildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow