hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tokat'tan Kurban Bayramı için 13 ile 21 bin hayvan gönderildi

    Tokattan Kurban Bayramı için 13 ile 21 bin hayvan gönderildi
    expand

    Tokat'tan Kurban Bayramı için 13 ile 21 bin hayvan gönderildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fatih YILMAZ/TOKAT,(DHA) - TOKAT Valisi Ozan Balcı, Kurban Bayramı için Tokat'tan 13 faklı ilde  satılmak üzere, 12 bin 243 büyükbaş, 9 bin 361 küçükbaş hayvan sevkiyatının yapıldığını söyledi. 

    Tokat Valisi Ozan Balcı, Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Şahin, İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili,  Ziraat Odası Başkanı Ahmet Dökülen canlı hayvan pazarını gezdi. Besiciler ile sohbet eden Vali Balcı fiyatlar hakkında bilgi aldı.  Besicilerin sorun ve taleplerini dinleyerek pazardaki satışlar ve hareketlilik hakkında hayvan yetiştiricileri ile sohbet eden Vali Balcı, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Antalya, Ankara olmak üzere 13 farklı ile Tokat'tan 12 bin 243 büyükbaş, 9 bin 361 hayvan sevki gerçekleştirildiğini, bunun kent ekonomisine yaklaşık 150 milyon lira katkı sağlayacağını söyledi. 

    300 HAYVANDA GEBELİK TESPİTİ YAPILDI 

    Vali Ozan Balcı, Tokat 2023 Vizyonu Tarım Tokat "Gebe İnekler Meraya Buzağılar Yaşama Dönüyor" projesi kapsamında Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve İlçe Müdürlüklerine alınan ultrason cihazları ile veteriner hekimler tarafından bin 200 dişi hayvanın muayene edildiğini ve yaklaşık 300 hayvanda gebelik tespiti yapıldığı ve  kurban pazarına alınmadığı söyledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow