hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Turhal Ülkü Ocakları'ndan kuşlara yem ve yuva

    Turhal Ülkü Ocaklarından kuşlara yem ve yuva
    expand

    Turhal Ülkü Ocakları'ndan kuşlara yem ve yuva

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fatih YILMAZ/TOKAT, (DHA) - TOKAT'ın Turhal ilçesinde Ülkü Ocakları İlçe Başkanlığı üyesi gençler, doğadaki kuşlar için atık malzemelerden 20 kuş evi yaparak, ağaçlara astı.
    Ülkü Ocakları Başkanlığı üyeleri, Turhal  merkezde, kuşların soğuk havalarda barınabilmesi için kuş evleri yaptı. Mobilyacılardan temin edilen atık malzemelerle yapılan 20 kuş evi, ağaçlara takıldı.  
    Sokak hayvanlarına sahip çıkılması gerektiğini belirten Turhal Ülkü Ocakları Başkanı Ömer Çelik, "Soğuk havaların kapımızı araladığı bu günlerde ve koronavirüs önlemleri doğrultusunda alınan sokak kısıtlamalarında sokakları, hayvanların yaşam şartlarına bir nebzede olsa uygun hale getirmek için geçen hafta Turhal genelinde park, bahçe, cadde ve sokaklara sokak hayvanları ve kuşlar için yem ve su bıraktık. Kuşlar için kışın soğuk havalarda barınabilmeleri için 20 adet kuş yuvası yapıp şehrimizin muhtelif yerlerindeki ağaçlara astık. Allah’ın bizlere emaneti olan ve bizlere yaşantımız boyunca arkadaşlık eden bu canlılara karşı sorumluluklarımız yerine getirmeye çalışıyoruz. İlerleyen günlerde kuş yuvalarımızın sayısını artırarak koronavirüs önlemleri doğrultusunda alınan sokak kısıtlamaları devam ettiği günlerde sokak hayvanlarının yem ve su ihtiyacını karşılamak için çalışmalarımız devam edecektir" dedi. 

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow