hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ulusal kiraz-vişne toplantısı Tokat'ta yapıldı

    Ulusal kiraz-vişne toplantısı Tokatta yapıldı
    expand

    Ulusal kiraz-vişne toplantısı Tokat'ta yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fatih YILMAZ/TOKAT,(DHA) - TOKAT'ta Ulusal Kiraz-Vişne Çalışma Grubu 21'inci toplantısı yapıldı. Tokat Valisi Ozan Balcı, "Tarım sadece tarım değil, aynı zamanda bilim, kültür ve sanattır" dedi. 
    Türkiye'de kiraz-vişne yetiştiriciliği ve işleme-pazarlama endüstrisinin iyileştirilmesi amacıyla; Tarım ve Orman Bakanlığı, Üniversiteler ve Özel Sektör işbirliğinin kurumsallaştırılması için,  "Ulusal Kiraz-Vişne Çalışma Grubu'nun 21'inci toplantısı, kentte özel bir otelde yapıldı. Toplantıda, Ülkemiz kiraz-vişne yetiştiriciliği, işlenmesi ve iç-dış pazarlamasındaki son gelişmeler ve AR-GE çalışmaları gözden geçirildi.
    Tarımda başarılı olabilmenin dertleri dert edinmek olduğunu söyleyen Tokat Valisi Ozan Balcı, "Biz kendimizi tarım ve üretimin dostu olarak görüyoruz. Tarımın problemlerini derdi dert edinebilme potansiyeli olan insanlar çözebilir. Bu kitlede Tokat'ımızda mevcut. Tokat'ı tarımda ihracat merkezi haline getirmek için canla, başla ve yılmadan çalıştıklarını belirtip, Türk tarımının parlayan yıldızı Tokat dedik ve bunun için kurduğumuz bütün hayalleri gerçekleştirmemiz lazım. Bizim tarımsal sanayide ihracata dayalı tarımı istediğimiz hedefe getirmemiz gerekiyor. Tokat'ta ihracata dayalı tarım için bir merkez kurup, pazarı bir numara haline getirmeyi hedefliyoruz. Sebzenin ve meyvenin fiyatının borsasının belirlendiği, fiyat analizinin koyulduğu, tarımın merkez olduğu bir il olacak Tokat. Tarım sadece tarım değil, aynı zamanda bilim, kültür ve sanattır.  Bu toplantıda tarımda yapacağımız bilimi, ortaya koyacağımız kültürü konuştuk. Tarım bütün bunların arka bahçesi. İnşallah ülkemiz her alanda parlayan bir yıldız olacak. Biz de bunun için çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye'nin gücüne inanmakla başlayalım. Ben ülkemize ve milletimize inanıyorum. Tarım ve hayvancılıkta da hep beraber çalışacağız" diye konuştu. 

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow