hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Balcı, anaokulu öğrencileriyle buluştu

    Vali Balcı, anaokulu öğrencileriyle buluştu
    expand

    Vali Balcı, anaokulu öğrencileriyle buluştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halil İbrahim YEL/TOKAT, (DHA) - TOKAT Valisi Ozan Balcı, Rukiye Bumin Sarıer Anaokulunu ziyaret ederek minik öğrencilerle bir araya geldi.
    Vali Ozan Balcı, Rukiye Bumin Sarıer Anaokulunu ziyaret etti. Öğrenciler tarafından okulun girişinde Vali Balcı ve yanındakiler çiçeklerle karşılandı. Tokat'ta eğitim yatırımlarına ve çalışmalara değinen Vali Balcı, 27 anaokuluna ilave yapılacak yeni okullarla okul sayısının 3 katına çıkmış olacağını söyledi.
    Balcı, "Anaokulları biliyorsunuz çocukların gelişiminde çok önemli. Milli Eğitim Bakanımız destek verdi. Hedef de gösterdiler; 5 yaş grubumuzda bu sene hedefimiz yüzde 100. 4 yaşta yüzde 70, 3 yaşta da yüzde 50. Biz bu sene yüzde 100'e ulaşacağız. 2 ay içerisinde 22 tane bağımsız anaokulumuzu ihaleye çıkacağız. Önümüzdeki eylül ayına yetiştirmeyi düşünüyoruz. Yaklaşık 160 derslik sayısı, 160 da anaokulu öğretmenimiz sisteme girmiş olacak. Bu müthiş bir şey; hem 3 yaş hem 4 yaş hem 5 yaşta. İnşallah bu 22 anaokulunu biran önce bitirirsek bir 23 daha yaparız. 45 tane olmuş olacak. Zaten 27 tane daha var. Böylece 3 katına çıkmış olacak. Sayın Bakanımız sağ olsun, çok destek verdiler. Türkiye'de de hamleler oluyor, 3 bin tane anaokulu yapılıyor tüm Türkiye'de. Tokat da bundan nasibini alıyor” dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow