hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yazmacılar Hanı'nda çalışmalar devam ediyor

    Yazmacılar Hanında çalışmalar devam ediyor
    expand

    Yazmacılar Hanı'nda çalışmalar devam ediyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fatih YILMAZ/TOKAT, (DHA) - TOKAT Valisi Ozan Balcı, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, geçtiğimiz ay çıkan yangında zarar gören Yazmacılar Hanı'nı ziyaret ederek, devam eden tadilat ve tamirat çalışmalarını yerinde incelediler.
    Yeniyurt Mahallesi'nde bulunan ve 600 yıllık gelenek el baskısı yazmaların üretildiği 2 katlı Yazmacılar Hanı, 19 Ocak'ta sabah saatlerinde sobadan çıkan yangınla kül oldu. 21 esnafın bulunduğu, tamamen kullanılmaz hale gelen handa zarar tespiti yapıldı. Yazmacılar Hanı'nda enkazların temizlenmesinn ardından tadilat çalışmaları başladı. Tokat Valisi Ozan Balcı ve Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu çalışmaları yerinde incleyerek bilgi aldı. Vali Balcı, "Köklü bir geçmişe sahip Tokat'ın kültürüne, turizmine önemli katkılar sağlayan yazmacılığın yaşatılması, yazmacılarımızın bir an önce işlerinin başına dönmesi için yapılan çalışmaları önemsiyorum. Esnafımıza desteğimiz tam, her zaman yanlarındayız. Yazmacılar Hanı’nın en kısa sürede hizmete açılması için birlikte çalışıyoruz" dedi.
    Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ise, "Yazmacılar Hanı esnafımızın yaralarını sarmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz haftalarda iş yerleri yanan Yazmacılar Hanı esnafımızı Sayın Valimizle birlikte ziyaret ederek, kolaylıklar diledik. Belediyemize bağlı ekiplerimiz Yazmacılar Hanı'nda yoğun mesai yaparak, işletmelerin en kısa sürede faaliyete başlamaları için çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI 
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow