hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    19 bin öğrenciye, deprem ve afetlere karşı seminer

    19 bin öğrenciye, deprem ve afetlere karşı seminer
    expand

    19 bin öğrenciye, deprem ve afetlere karşı seminer

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TRABZON,(DHA) - AKUT Arama Kurtarma Derneği ve Trabzon’un Ortahisar Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında, ortaokul seviyesindeki 19 bin öğrenciye, 'Afet Bilinçlendirme ve Deprem' konulu seminerler verilecek. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, çok faydalı bir faaliyete imza atıldığını belirtti. AKUT Trabzon Ekip Lideri Köksal Ofluoğlu da, “Afet ve deprem konusunda özellikle öğrencilerin bilinçlendirilmesini çok önemsiyoruz” dedi.

    Arama kurtarma çalışmalarının yanı sıra toplumun afet ve depremlere karşı bilinçlendirilmesine de önem veren AKUT, Trabzon Ortahisar Belediyesi ile önemli bir işbirliğine imza attı. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile AKUT Trabzon Ekip Lideri Köksal Ofluoğlu’nun imzaladığı protokolle; ile belediyesi sınırları içinde yer alan 57 orta dereceli okuldaki yaklaşık 19 bin öğrenciye 'Afet Bilinçlendirme ve Deprem' konulu seminerler verilecek.

    Protokol imza töreninde konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, faydalı bir faaliyete imza attıklarını vurgulayarak, “Bölgemizde yoğun olarak yaşanan afetlere karşı toplumun ve özellikle gençlerin bilinçlendirilmesini önemsiyoruz. Bu konuda AKUT ile önemli bir işbirliğine imza atıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.

    'GÜZEL BİR İŞBİRLİĞİNİN İLK ADIMLARINI ATIYORUZ'

    AKUT Trabzon Ekip Lideri Köksal Ofluoğlu da kamu yararına dernek statüsünde olan AKUT’un arama – kurtarma faaliyetlerinin yanı sıra toplumun afetlere karşı bilinçlendirilmesini de önemsediğini vurgulayarak "Eğitimlerden geçmiş akredite seminer ekibimiz ile bugüne kadar talepte bulunan okul ve kurumlara afet ve deprem bilinçlendirme seminerleri veriyorduk. Bu seminer çalışmalarında özellikle öğrencilerimize ulaşmayı çok önemsiyoruz. Çünkü afetlere karşı bilincin küçük yaşlarda başlatılması düşüncesindeyiz. Bu noktada Ortahisar Belediyemiz ile çok güzel bir işbirliğinin ilk imzalarının bugün atmış olduk. Ortahisar sınırları içindeki ortaokul öğrencilerimize seminer vereceğiz. Bu yıl ortaokullarımızdan başlıyoruz, seneye ilkokulları da kapsayacak şekilde projeyi genişletmeyi düşünüyoruz. Yakın bir zamanda AKUT Trabzon yerleşkesine sahip olduğumuzda eğitim faaliyetlerimiz çeşitlenerek artacaktır. Büyükşehir ve ilçe belediyemizin ortak yürüttüğü çalışmanın sonucunu heyecanla bekliyoruz" diye konuştu.

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow