hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emekli emniyet müdürü Öztürk’ün şiir kitabı İspanya’da çıktı

    Emekli emniyet müdürü Öztürk’ün şiir kitabı İspanya’da çıktı
    expand

    Emekli emniyet müdürü Öztürk’ün şiir kitabı İspanya’da çıktı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TRABZON, (DHA) - GÜVENLİ Okul projesinin mimarı olan emekli emniyet müdürü Osman Öztürk’ün, yeni şiir kitabı ‘La Densıdad De La Noche / The Heavıness Of The Nıght / Gecenin Ağırlığı’  İspanya’da çıktı.

    Güfteleri Türkiye’nin ünlü bestekârları tarafından bestelenen, şiirleri 23 dile çevrilen ve birçok ülkede yayınlanan Osman Öztürk, Avrupa’da Türk Edebiyatını başarıyla temsil etmeye devam ediyor. Öztürk’ün kaleme aldığı Bakraç, Taflan Mevsimi, Eksik Sayfa, Güz Yalnızlığı, O Kadar Yeşildin O Kadar Mavi, Dünyanın Kalbi ve Almanya Hamburg’da 5 dilde yayınlanan Sommerblau-Yaz Mavisi, Sırbistan Belgrad’da yayınlanan O Kadar Yeşildin O Kadar Mavi, İtalya’da 3 dilde yayınlanan La MiaIsola-Island-Ada ve Moğolistan’da 3 dilde yayınlandı. Umut-Hope isimli şiir kitapları bulunan Osman Öztürk’ün 11’inci şiir kitabı ‘La Densıdad De La Noche / The Heavıness Of The Nıght / Gecenin Ağırlığı,’ İspanyolca ve İngilizce dillerinde şiir koleksiyonu olarak çıktı. Öztürk’ün, Almanya, Sırbistan, İtalya ve Moğolistan’dan sonra İspanya’da çıkan ve edebiyat severlerin beğenisine sunulan ‘Gecenin Ağırlığı’ isimli şiir kitabı da şimdiden eleştirmenlerden tam not almayı başardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ‘DÜNYA KARDEŞLİĞİ EN GÜÇLÜ UMUDUMUZDUR’

    Dünyayı ve Türkiye’yi olumsuz etkileyen küresel salgın sürecinde de edebiyatın en etkili ilaçlardan biri olduğuna dikkat çeken Osman Öztürk, yeni şiir kitabı hakkında da bilgi verdi. Öztürk, “Amansız bir salgın hastalık yüzünden bizler, dünyamız ve insanlık zor günler geçiriyor. Sevdiklerimiz ve tanıdıklarımızın yanında dünyanın her yerinde insanlar yaşamlarını kaybediyor. Hastalık ve ölümler kadar ekonomik, sosyal, eğitim, kültürel ve turizm açısından da dünya, tam bir ölüm kalım mücadelesi veriyor. Sevgi ve dostluk duygumuz yaşama sevincimizi çoğaltacak en büyük gücümüzdür. Bu zorlu günlerde bizi hayata bağlayan en büyük yeteneğimiz duygularımız ve mücadele gücümüzdür. Bu günlerde, dünya kardeşliği en güçlü tutkumuz ve umudumuzdur. Şiir dünyamızın ve insanlığın ortak dilidir. Yaşadığımız bu gezegende dilimiz, rengimiz, inançlarımız, düşüncelerimiz ve yurtlarımız ayrı olsa da gözlerimiz ve duygularımız gökkuşağında aynı yedi rengi görür, onu seçer ve büyülenir. Şiir bizi bütünleştirir, sevgiyi saygıyı, erdemli olmayı, insanca yaşamayı ve mutluluğu güçlendirir. Yeni şiir kitabımın insanların bu acılı ve hüzünlü günlerinin en duygusal ilacı olmasını ve üstümüze çöken gecenin ağırlığının tüm dünyadan dağılmasını yürekten diliyorum. Umut ve sevgi ektim ‘Gecenin Ağırlığı’na da şiirlerimle, yeşerecek biliyorum” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow