hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Girişimci kadın mesleğe çırak olarak başladı, üçüncü mağazasını açtı

    Girişimci kadın mesleğe çırak olarak başladı, üçüncü mağazasını açtı
    expand

    Girişimci kadın mesleğe çırak olarak başladı, üçüncü mağazasını açtı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Selay SAYKAL/TRABZON, (DHA) - ARTVNLİ kadın girişimci, çocuk yaşta çırak olarak başladığı tekstil sektöründe yakaladığı başarıyla mağaza zinciri kurdu. Trabzon'da ilk mağazasını açan Artvin Girişimci İş Kadınları Derneği'nin kurucu başkanı Meryem Özbayrak (48), Trabzonlu ve Artvinli kadın girişimciler arasında köprü oluşturmak istiyor.

    Artvin'in Arhavi ilçesinde yaşayan 2 çocuk annesi Meryem Özbayrak, 9 yaşında ablasının eşinin firmasında kendi isteğiyle çırak olarak başladığı mesleki yolculuğunu iş kadını olarak sürdürüyor. Arhavi'de 2 tekstil mağazası bulunan iş kadını, Trabzon'un Akçaabat ilçesinde 3. şubesini açtı. Akçaabat Ortamahalle'de düzenlenen açılışa Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Garnizon Komutanı Binbaşı Mustafa Selçuk, Akçaabat Emniyet Müdürü Fahrettin Sadullahoğlu, siyasi parti başkanları, sivil toplum örgütleri temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı.

    Açılışa özellikle kadın müşteriler büyük ilgi gösterirken, müşterilerden Asiye Altın, "Akçaabat'ta yaşıyorum ve alışveriş için Trabzon'a gidiyorum. İlçede böyle bir yer yoktu o nedenle çok güzel oldu. Küçük çocuklarla birlikte alışveriş için Trabzon'a gitmek çocuklu bayanlar için zor oluyordu" sözleriyle memnuniyetini dile getirdi. 

    'ARTVİN VE TRABZON ARASINDA KÖPRÜ OLUŞTURABİLİRİZ'

    2008 yılında kurduğu Artvin Girişimci İş Kadınları Derneği'yle kadınlara yol gösteren ve örnek olan Meryem Özbayrak, tekstil sektörüne girişini, "Çocukluğumdan beri tekstile yatkınlığım vardı. Ablamın tekstilci eşiyle evlenmesiyle kendi isteğimle mesleğin içine girdim ve çocuk yaşta piştim. Evlendikten sonra bir anda kendimi bu işin içinde buldum ve bugün üçüncü şubemi açtım" sözleriyle anlattı. Kariyer yolculuğunda ailesinin her zaman kendisine destek olduğunu söyleyen Özbayrak, Akçaabatlıların kendisini benimsemesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Kadınların iş hayatında var olmasını çok önemsiyorum. Akçaabat ve Trabzon'da girişimci kadınlar varsa, Artvin ve Trabzon arasında bu anlamda köprü oluşturabiliriz" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow