hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Işık müzesi projesi, kent turizmine ışık saçacak

    Işık müzesi projesi, kent turizmine ışık saçacak
    expand

    Işık müzesi projesi, kent turizmine ışık saçacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TRABZON,(DHA)- CUMHUR ittifakı Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç, Tabakhane Vadisi’ne, dünyada sadece birkaç ülkede olan ışık müzesi kazandıracaklarını söyledi.

    AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç, Tabakhane Vadisi’ne, dünyada sadece birkaç ülkede olan ışık müzesi kazandıracaklarını, çeşitli ışık oyunlarının da yapılacağı müzeye özellikle çocuklar ve gençlerin yoğun ilgi göstereceğini belirtti. Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi ve Tünel Akvaryum’un tamamlanmasıyla birlikte Işık Müzesi’nin de vadiye yeni cazibe katacağını belirten Başkan Genç, "Tabakhane Vadimiz Büyükşehir Belediyemiz tarafından tıpkı Zağnos Vadisi gibi yeşilin bol olduğu, kamelya, ahşap kule, sosyal alanlar ve dinleti alanlarının olduğu yeni bir yaşam merkezi haline getiriliyor. Bizim de Ortahisar Belediyesi olarak Tabakhane Vadisi’nde yapımı devam eden Tünel Akvaryum Projemiz var. Tabakhane Vadisi sur bölgesi çevresinde bir de görsel açıdan çok fonksiyonlu bir Işık Müzesi kuracağız. Her iki projemiz de Tabakhane’nin cazibesini artıracak, buraya yeni bir işlev kazandıracak projeler olacak" dedi.

    'GÖKKUŞAĞI GİBİ İLGİ ÇEKECEK'

    Işık Müzesi’nin gökkuşağı gibi ilgi çekeceğini de kaydeden Başkan Genç, “Özellikle çocuklar ve gençlerin ışık gösterilerine olan merakını biliyoruz. Nasıl ki, gökkuşağı oluştuğu zaman bütün herkesin dikkatini çekiyorsa, bizim ışık müzemiz de başta çocuklar ve gençler olmak üzere herkesin ilgisini çekecek bir yapı olacak. Dünyada birkaç ülkede mevcut olan ışık müzesi, Suriçi Kültür Rotası’na önemli fonksiyonlar yükleyecek ve alternatif etkinlik imkânları sağlamış olacak. Müzemizin turistler için de önemli bir ziyaret noktası olacağını düşünüyorum. Turistlerin de aileleriyle birlikte güzel vakit geçirebilecekleri bir mekân tasarlıyoruz" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow