hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şehit ailesinin ev mutluluğu

    Şehit ailesinin ev mutluluğu
    expand

    Şehit ailesinin ev mutluluğu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MAÇKA(Trabzon),(DHA)-TRABZON’un Maçka ilçesinde şehit Jandarma Er Hasan Yiğit’in ailesinin evi, Maçka Belediyesi tarafından yenilendi. 

    Maçka Belediyesi, 1998 yılında şehit olan Jandarma Er Hasan Yiğit’in ilçeye bağlı Bakımlı Mahallesi'nde ailesinin kaldığı evi onarmak için kolları sıvadı. İlçe belediyesince başlatılan ‘Sıcak Yuvam' projesi kapsamında, şehidin oturduğu tek katlı ev onarılarak baştan sona yenilendi. Ev, Çanakkale Zaferi'nin 104'üncü yıl dönümü kapsamında düzenlene törenle, şehit ailesine teslim edildi. Kaymakam Selim Çomaklı, Belediye Başkanı Koray Koçhan, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Volkan Başaran, AK Parti Maçka İlçe Başkanı Sedat Kongur da, yenilenen evlerinde şehit ailesini ziyaret etti. Şehidin annesi Fatma Yiğit, babası Dursun Yiğit, destek ve katılarından ötürü Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan'a teşekkür etti.

    'ONLARIN DULARI BİZE YETER'

    Duygusal anların yaşandığı ziyarette konuşan başkan Koçhan, 'Sıcak Yuvam' projesi kapsamında 8’inci evin teslimi yaptıklarını belirtti. Koçhan, “Şehitlerimizin aileleri her zaman ziyaret ediyoruz. Dursun amcam ve Fatma teyzemizin bir ev sorunu vardı. Maçka Belediyesi olarak daha önce 7 ev yaparak ilçemizde gerçek ihtiyaç sahiplerine teslim etmiştik. Şimdi de 8’inci evimizi Yiğit ailesine teslim ettik. Onların duaları bizlere yeter. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bizlere öğrettiği AK Belediyecilik anlayışı ile her zaman milletin yanındayız. Özellikle Çanakkale Zaferinin 104'üncü yıl dönümünde evimizi teslim etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu vesile ile Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bütün şehitlerimizi sevgi, rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

    'ALLAH DEVLETİMİZDEN RAZI OLSUN'

    Şehit annesi Fatma Yiğit ise “Allah devletimizden razı olsun. Bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadılar. Belediye Başkanımız Koray Koçhan’a çok teşekkür ederiz. Bizleri güldürdü, Allah da sizleri güldürsün” diyerek katkı sunanlara dua etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow