hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Parti Ortahisar adayı Genç: 'En mutlu şehir Ortahisar' olarak yola çıkıyoruz

    AK Parti Ortahisar adayı Genç: En mutlu şehir Ortahisar olarak yola çıkıyoruz
    expand

    AK Parti Ortahisar adayı Genç: 'En mutlu şehir Ortahisar' olarak yola çıkıyoruz

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aleyna KESKİN/TRABZON, (DHA) - AK Parti Ortahisar Belediye Başkan adayı Ahmet Metin Genç, düzenlediği toplantıyla projeleri hakkında bilgi verdi. Hiçbir zaman hayata geçiremeyeceği projeleri taahhüt etmediğini belirten Genç, "Belediyecilik anlayışımızı 5 temel unsur üzerine oturttuk. Bunlar, kültürel, sosyal, çevre dostu, hizmet belediyeciliği, katılımcı belediyecilik anlayışıdır. 'En mutlu şehir Ortahisar' olarak yola çıkıyoruz” dedi.

    AK Parti Ortahisar Belediye Başkan adayı Ahmet Metin Genç, projelerini bir otelde düzenlediği toplantıyla tanıttı. Şeffaf belediyecilik anlayışı ile hizmet ettiklerini belirten Genç, turizmde de farklı alternatiflerin oluşturulmasına yönelik pek çok projelerinin olduğunu söyledi. Belediyecilik ilkelerini; hoşgörülü ve saygılı, hakça paylaşan, hesap veren ve şeffaf yönetilen bir anlayış üzerine kurduklarını kaydeden Genç, “Biz belediyecilik anlayışımızı 5 temel unsur üzerine oturttuk. Bunlar, kültürel, sosyal, çevre dostu, hizmet belediyeciliği, katılımcı belediyecilik anlayışıdır” dedi.

    ‘BİR VE BERABER YAPACAĞIZ’

    Trabzon'da, turizm potansiyelini artıracak yeni ve farklı projeler gerçekleştireceklerini vurgulayan Genç, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, üniversite ile kültür ve turizm il müdürlüğüyle birlikte ilçede ‘turizm eylem planı’ hazırlayacaklarına da dikkat çekti. Genç, “Bu planla turizmin geleceği konusunda daha kararlı ve vizyoner adımlar atılması mümkün olacaktır. Hedefimiz; ürün çeşitliliği artmış bir turizm, niteliği ve çeşitliliği daha da artmış bir turist profili ile 54 sektöre katkı sunan, turizmin doğrudan ve dolaylı olarak sağladığı istihdamı 2 katına çıkarmaktır. Yeni dönem için en özgüvenle, net olarak ifade edeceğimiz anlayış budur. Bir ve beraber yapacağız. 5 yıldır bu şehirde yöneticilik yapan bir belediye başkanı olarak şöyle bir hedef koyduk. Üst hedefimiz: En mutlu şehir olsun. En mutlu şehir Ortahisar olarak yola çıkıyoruz” diye konuştu.

    ‘KALEPARK YEPYENİ BİR SOSYAL ALAN’

    Hiçbir zaman hayata geçiremeyeceği projeleri taahhüt etmediğini ve bundan sonra da etmeyeceğini dile getiren Genç, şöyle konuştu:

    “Çalışmalarımızın ilk etabı 'Ganita, Ayasofya Kültür Rotası' projesidir. Şehrimizin marka değerlerine katkıda bulunmak için 'Su Parkı', 'Kemer Altı' ikinci ve üçüncü etap projeleri, 'Ticaret Müzesi', 'Avni Aker Millet Bahçesi' ve 'Spor Tarihi Müzesi', 'Atapark ve Hatuniye Külliyesi Düzenlemesi', 'Basın Tarihi Müzesi', 'Işık Müzesi', 'Arkeoloji Müzesi' projelerimizin yanı sıra Trabzon’da halka açılması ile gündeme gelen Askeri Gazino olarak kullanılan 'Kalepark' projemizi de hayata geçireceğiz. Yıllardır halkımızın kullanmak istediği ancak bir türlü bu imkânın oluşturulamadığı Kalepark alanını, tarihine uygun bir proje ile halkımıza açacağız. Deniz şehri Trabzon’a yakışır bir 'Deniz Müzesi', tarihi değeri olan deniz fenerini de içeren bir anıt kule ve sosyal etkinlik alanlarını içerecek proje ile Kalepark şehrimize yepyeni bir sosyal alan olarak kazandırılacaktır. Görev sürem boyunca yapmış olduğum veya hayata geçiremediğim bütün projelerle ilgili her zaman şeffaf ve samimi oldum. Bizim gizlimiz, saklımız yok. Hesabını veremediğimiz hiçbir işin altına imzamızı atmadık.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow