hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kabotaj Bayramı Red Bull Yağlı Direk yarışıyla kutlanacak

    Kabotaj Bayramı Red Bull Yağlı Direk yarışıyla kutlanacak
    expand

    Kabotaj Bayramı Red Bull Yağlı Direk yarışıyla kutlanacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Selay SAYKAL/TRABZON(DHA) - TRABZON’da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları kapsamında Redbull Yağlı Direk yarışları yapılacak. Türkiye’nin en geleneksel mücadelelerinden biri kabul edilen geleneksel yarışma için kayıtlar başladı.

    1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları kapsamında geleneksel olarak düzenlenen Redbull Yağlı Direk Yarışları’na Trabzon ev sahipliği yapacak. Yarışmacıların 40 derecelik bir açıyla yerleştirilmiş 12 metrelik gres yağıyla yağlanmış kütüğün ucundaki Türk Bayrağı’nı almaya çalıştığı Red Bull Yağlı Direk, bu yıl Trabzon (Faroz Limanı), Alanya (İskele Meydanı) ve Çanakkale’de (Eski Gümrük İskelesi) eş zamanlı gerçekleşecek. 3 şehirde birden düzenlenecek, kıran kırana geçen mücadeleler sırasında renkli görüntülere sahne olan yarışmaya kayıtlar başladı.

    Türkiye’nin en geleneksel mücadelelerinden biri kabul edilen Red Bull Yağlı Direk’e katılmak isteyenler yarışmacılar RedBull.com/yaglidirek.com adresinden kayıt yaptırabilecek.

    1 Temmuz Kabotaj Bayramı’nın klasiği haline gelen Red Bull Yağlı Direk’te katılımcılar 40 derecelik bir açıyla yerleştirilmiş ve gres yağına bulanmış kütüğü ucundaki Türk Bayrağı’nı almaya çalışıyorlar. Katılımcıların sırayla kütüğün en ucuna koştuğu yarışmada ayakta kalıp Türk Bayrağı’nı ilk alan sporcu yarışmanın galibi sayılıyor.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow