hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trabzon’da turizm gazeteciliği ve yazarlığı eğitimi

    Trabzon’da turizm gazeteciliği ve yazarlığı eğitimi
    expand

    Trabzon’da turizm gazeteciliği ve yazarlığı eğitimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Selay SAYKAL/TRABZON (DHA) - TRABZON’da Basın İlan Kurumu (BİK) Trabzon Müdürlüğü ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) arasında turizm alanında uzman gazeteciler yetiştirmeye dönük eğitimler düzenlemek için iş birliği yapıldı.

    Doğu Karadeniz’de turizm gazeteciliğinde mesleki yeterliliğin geliştirilmesi amacıyla basın mensuplarına turizm gazeteciliği ve yazarlığı eğitimi verilecek. Projeyle ilgili BİK Trabzon Müdürü Ali Nuhoğlu ve DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman arasında iş birliği protokolü imzalandı.

    ‘MESLEKİ YETERLİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ ÖNEM KAZANDI’

    İmza töreninde konuşan BİK Trabzon Bölge Müdürü Ali Nuhoğlu, projenin amacının; bölgenin tanınırlığını ve görünürlüğünü artırmak olduğunu söyledi. Nuhoğlu, “Doğu Karadeniz Bölgesiyle ilgili haberlerin basında çokça yer alması, bölgenin farkındalığına katkı sağlayacak ve bölgeye olan ilgiyi daha da artıracak. Bu kapsamda özellikle Doğu Karadeniz Bölgesinde turizm gazeteciliği alanında mesleki yeterliliğin geliştirilmesi önem kazanmış durumda. Doğu Karadeniz Bölgesinin turizm alanında cazibe merkezi haline gelebilmesi için bölgeyi tanıtacak, bu alanda uzman gazetecilere ihtiyaç var” diye konuştu.

    BİK’in daha önce Gaziantep ve çevre illerden katılan gazetecilere eğitim düzenlendiğini hatırlatan Nuhoğlu, öncelikli olarak bölgedeki turizm gazeteciliği ve yazarlığı konusunda mevcut durum tespiti yapılacağını belirtti.

    (FOTOĞRAFLI)

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow