hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Üniversitesi öğrencilerinden bina temalı defile

    Üniversitesi öğrencilerinden bina temalı defile
    expand

    Üniversitesi öğrencilerinden bina temalı defile

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Selçuk BAŞAR/TRABZON, (DHA)- TRABZON Avrasya Üniversitesi Moda ve İç Mekan Tasarım Bölümü öğrencileri, geri dönüşümle hazırladıkları bina temalı kıyafetleri ‘Mimariden Modaya’ adlı defileyle sergiledi.

    Avrasya Üniversitesi Ömer Yıldız yerleşkesinde Mimari Restorasyon, Moda ve İç Mekan Tasarımı öğrencileri, tasarımlarını geliştirmek için esinlendikleri tarihi yapı ve bina temalı objeleri kıyafetlerle bütünleştirmek için çalışma başlattı. 30 öğrenci ve 4 akademisyenin 2 aylık çalışmasıyla; bina özel tasarımları, geri dönüşüm malzemeleri de kullanılarak kıyafetler tasarlandı. Tamamlanan çalışmalar sonrası kıyafetler, ‘Mimariden Modaya’ adlı defileyle tanıtıldı.

    Avrasya Üniversitesi Mimari Restorasyon Programı Öğretim Görevlisi İbrahim Aktürk, öğrencilerin tasarım gücünü geliştirmeleri için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, "Öğrencilerle çok güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. Öncelikle 'mimariden modaya' dedik ve binalardan esinlenerek hem öğrencilerin binaları tanımalarını hem de tasarım gücünü geliştirmelerini, kullanmalarını bekledik. Tarihi yapılardan da esinlendik. Yeni dönem modern yapılardan da esinlendiğimiz oldu. Birlikte komple karışık olarak öğrenciler hangisini istediyse, seçtiyse bir binayı seçip tarihi de olabilir, modern de olabilir ona yönelik de kendi tasarım çalışmalarını elde bulunan materyalleri ile birlikte geri dönüşüm malzemelerini de katarak tasarladılar" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow