hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ortahisar’da 'iyilik kapısı hisaray’ hizmete açıldı

    Ortahisar’da iyilik kapısı hisaray’ hizmete açıldı
    expand

    Ortahisar’da 'iyilik kapısı hisaray’ hizmete açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Selman KUTLU/TRABZON,(DHA) - TRABZON’da Ortahisar Belediyesi ile Hayrat Yardım Derneği’nin ‘İyilik Kapısı’ sloganıyla birlikte hayata geçirdiği ‘Hisaray’ yardım merkezi hizmete açıldı. Merkezde ihtiyaç sahiplerine, gıda, giysi, oyuncak, eşya gibi ihtiyaçların ücretsiz olarak tedarik etme olanağı sunuluyor.

    Ortahisar Belediyesi ile Hayrat Yardım Derneği’nin ‘İyilik Kapısı’ sloganıyla birlikte hayata geçirdiği ‘Hisaray’ yardım merkezinin açılışı için tören düzenlendi. Açılışa; Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Hayrat Derneği Trabzon Şubesi Başkanı Fahrettin Köroğlu, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Kurdele kesimi ve dualarla yardım merkezi hizmete açıldı.

    İhtiyaç sahibi aileler ya da kişiler, şehit aileleri, yetim ve öksüz çocukların yanı sıra, hiçbir sosyal güvencesi olmayan, kamu kurum ve kuruluşlarından yardım almayan ihtiyaç sahipleri de Ortahisar Belediyesi’ne başvurarak yardımlardan yararlanabilecek.  Belediye tarafından yapılacak inceleme neticesinde durumları tespit edilenler, kendilerine verilecek yardım fişiyle birlikte ‘Hisaray’dan ihtiyaçlarına uygun olarak gıda, giysi, oyuncak, ev eşyası gibi pek çok çeşit ürün ücretsiz olarak tedarik edebilecek.

    ‘RAMAZAN AYININ MANEVİ ATMOSFERİNE UYGUN’

    Merkezin açılışında konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ramazan ayının manevi atmosferine uygun olarak projeyi hayata geçirmekten dolayı son derece mutlu olduğunu dile getirdi. Örnek bir projeyi hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Genç, “Bu mübarek günde ve Ramazan ayının arifesinde böyle bir hayırlı bir işe vesile olmaktan son derece mutluyum. Belediyemiz adına büyük bir manevi huzur duyduğumu belirterek, buraya teşrif eden hazirunu en kalbi duygularımla selâmlıyorum. Çok güzel bir aydayız. Bir taraftan ibadet ayı olmakla beraber bir taraftan da yardımlaşma ve dayanışma ayı. Birlik, beraberliğimize ve güzel işlere vesile olan bir ay. İnşallah, Yüce Allah en güzel şekilde edâ etmeyi hepimize nasip eder. Biz de bu güzel ayın manevi atmosferine bir örneklik teşkil etmesi amacıyla bu projeyi hayata geçiriyoruz” dedi.

    ‘GÜZEL BİR ÇALIŞMA OLDU’

    Başkan Genç, vatandaşların rencide olmaması için yardımların ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine kadar ulaştırılacağını kaydetti. Genç, “Dünyanın her tarafında mazlumun imdadına yetişen kıymetli yardım derneğimizle birlikte şehrimizde böyle bir projeyi birlikte hayata geçirebilir miyiz diye düşündük, istişare ettik. Bu güzel mekânı hayırlı bir amaca hizmet etmek amacıyla uygun hale getirdik. Ramazan ayının faziletiyle beraber inşallah ihtiyaçlı ailelerimize buradan ulaşacağız. Ve işin manevi atmosferine de halel getirmemesi açısından bir disiplinle beraber ihtiyaçlı ailelerimize biz ulaşacağız. Bu ayı da güzel bir şekilde edâ edeceğiz. Ramazan ayının dışında da burası faaliyetlerine devam edecek. Güzel bir çalışma oldu” diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow