hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tonya’da 16 okula, ‘Okulum Temiz’ belgesi verildi

    Tonya’da 16 okula, ‘Okulum Temiz’ belgesi verildi
    expand

    Tonya’da 16 okula, ‘Okulum Temiz’ belgesi verildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İnan KALYONCU/TONYA (Trabzon),(DHA)- TRABZON Valisi İsmail Ustaoğlu tarafından, koronavirüs salgınının ardından yeniden kapılarını açmaya hazırlanan Tonya ilçesinde 'Okulum Temiz' belgesi almaya hak kazanan 16 okula, belgeleri verildi.

    Kentte, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının ardından yeniden kapılarını açmaya hazırlanan okullara 'Okulum Temiz' belgesi vermeye başladı. Hazırlıklarını tamlayıp, TSE denetimlerinden geçen Tonya ilçesinde 16 okul da ‘Okulum Temiz’ belgesi almaya hak kazandı. Kentte ilk ‘Okulum Temiz’ belgesi almaya hak kazanan ilçedeki okullara, belgeleri düzenlenen törenle Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu tarafından takdim edildi.

    İlçedeki 125’inci Yıl Anaokulu bahçesinde düzenlene törende konuşan Vali Ustaoğlu, gerekli hijyen tedbirleri alıp, sertifika almaya hak kazanan okul yönetimini kutlayarak, “Tonya ilçemizde temiz okul sertifikasını almaya hak kazanan 16 tane okulumuz var. Yani Tonya’daki tüm okullarımız, başlattığımız bu çalışmada sertifika almaya hak kazandı. Bu hem içinde bulunduğumuz süreç açısından da çok anlamlı ve önemli idi. Velilerimizin bu noktada içinin rahat olmasını istiyoruz. Özellikle dün Sayın Cumhurbaşkanımızın eğitim ve öğretimle ilgili yapmış olduğu yeni açıklamalarda ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıfları kapsayan, onların da okullara gelmesi ile alakalı dün yapmış olduğu açıklama çok daha önemli oldu bu sertifikalarımızla birlikte. Tonya ilçemizde biz artık velilerimizin bu pandemi ile alakalı okullarımıza çocuklarını rahat rahat göndermelerini istiyoruz” dedi.

    ‘‘OKULUM TEMİZ’ BELGESİ ÇOK ÖNEMLİ’

    12 Ekim’de okulların açılacağını da hatırlatan Vali Ustaoğlu, “Hele hele anaokulu gibi, ilkokul bir gibi çocuklarımızın en heyecanlı olduğu, öğretmenleri ile buluşma noktasında en anlamlı olan bu yaş gruplarında bulunan çocuklarımızın okula gelmesi çok önemli idi. Heyecanlarını okullarda paylaşmak önemli idi. İşte bugün burada da 125’inci Yıl Anaokulu’nda da çocuklarımızla beraber paylaştık. En önemlisi de bakanlığımızın teşvik ettiği “Okulum Temiz Belgesi” alması çok önemli. Emeği geçen görevlileri tebrik ediyorum.”

    Törenin ardından diğer okulları da ziyaret eden Vali Ustaoğlu, salgın tedbirlerine yönelik yetkililerden bilgi aldı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow