hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trabzon Büyükşehir Belediyesi, yaraları sarıyor

    Trabzon Büyükşehir Belediyesi, yaraları sarıyor
    expand

    Trabzon Büyükşehir Belediyesi, yaraları sarıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TRABZON,(DHA)- TÜRKİYE’yi derinden sarsan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından tüm imkânlarını seferber eden Trabzon Büyükşehir Belediyesi, bölgeye gönderdiği ekip, ekipman ve araç desteği ile depremzedelerin yaralarını sarmayı sürdürüyor. Elbistan’da kurulan çadır kentleri ziyaret eden Başkan Murat Zorluoğlu, depremzedelerin ihtiyaçlarıyla da yakından ilgileniyor. 

    Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen 7,7 ile 7,6 şiddetinde iki ayrı depremin ardından tüm Türkiye kenetlenirken, Trabzon Büyükşehir Belediyesi de bölgede yaraları sarmak için tüm gücüyle çalışıyor. Deprem yönetimine destek vermek için Kahramanmaraş’ta görevlendirilen Başkan Zorluoğlu, yaşanan sıkıntıyı en aza indirmek için koordinasyonu sağlarken, depremzedelerin isteklerini yerine getirmek için de ekiplerini seferber ediyor. Büyükşehir belediyesi, depremin ardından günbegün değişen ihtiyaçlar doğrultusunda bölgeye sürekli olarak takviye ekip, malzeme ve araç gönderiyor.   

    BAŞKAN ZORLUOĞLU ÇADIR KENTLERİ ZİYARET ETTİ 

    İlk gün yola çıkmasına rağmen sert kış şartları nedeniyle 2’nci gün bölgeye ulaşan Başkan Zorluoğlu, depremin 6’ncı gününde de yoğun çalışma sergiliyor. Bugün Elbistan Millet Bahçesi ve Pınarbaşı mesire alanında kurulan 2 ayrı çadır kenti ziyaret eden Başkan Zorluoğlu, yanına giden Fatma Özümoğlu isimli depremzedenin taleplerini dikkatle dinledi ve çözümü noktasında ekibine gerekli talimatları verdi. Başkan Zorluoğlu’nun yakın ilgisi karşısında sevincini gizleyemeyen Özümoğlu “Ben de Valileri havalı bir şey sanıyordum” diyerek herkese teşekkür etti.

    KURTARMA EKİPLERİ UMUT OLUYOR 

    İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı arama kurtarma ekipleri, depremin 6’ncı gününde de Kahramanmaraş, Adıyaman ve Hatay’da yıkılan binaların enkazında yoğun çalışma yürütüyor. Zaman daraldıkça bir canı daha enkazdan sağ olarak kurtarmak için mücadele eden ekipler, şu ana kadar 14 kişiye umut oldu. İtfaiye kurtarma köpeği ‘Rita’ da deprem bölgesine çalışmalara ciddi katkı sağlıyor. 

     ELBİSTAN TEMİZLENİYOR 

    Dün yola çıkan Büyükşehir Belediyesine ait çöp kamyonları ve temizlik araçları Elbistan’a ulaştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun talimatı ile vakit kaybetmeden harekete geçen ekipler, Elbistan Belediyesi ekipleri ile ortaklaşa temizlik çalışması yürütüyor. Dün gönderilen 100 çöp konteyneri Elbistan’a ulaşırken, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri tarafından temin edilen konteynerler ve seyyar tuvaletler bugün de bölgeye gönderilmek üzere araçlara yükleniyor.    

    SAHİPSİZ CANLAR BÜYÜKŞEHİR’E EMANET 

    Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı ilaçlama ekibi de Elbistan’da dezenfeksiyon çalışması yapmak üzere yola çıktı. Her durumda sahipsiz canlara özel ilgi gösteren Büyükşehir, bölgeye mama takviyesi yapıyor.  

     ENKAZ KALDIRMA ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR 

    Büyükşehir ekipleri, Kahramanmaraş’ta 15 iş makinesi ile arama kurtarma çalışması tamamlanan bölgelerde enkaz kaldırma çalışmalarına devam ediyor. 

    KÖFTE EKMEK İKRAM EDİLİYOR

    Trabzon Büyükşehir Belediyesi iştirakleri arasında yer alan TRABİTAŞ ekipleri, Kahramanmaraş 12 Şubat Stadyumu’nda her gün saat 12.00-22.00 saatleri arasında köfte ekmek ve meşrubat ikramında bulunmaya devam ediyor. 

    YENİ YARDIMLAR YOLA ÇIKTI

    Öte yandan bölgedeki ihtiyaçlar değişim gösterirken, tespit edilen yeni ihtiyaçlara göre Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nden yüklenen TIR ise Kahramanmaraş’a gitmek üzere yola çıktı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow