hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trabzon’da ehliyet sınavında kopya düzeneği ile yakalandı

    Trabzon’da ehliyet sınavında kopya düzeneği ile yakalandı
    expand

    Trabzon’da ehliyet sınavında kopya düzeneği ile yakalandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emirhan PEHLİVAN/TRABZON, (DHA) - TRABZON'un Ortahisar ilçesinde ehliyet sınavına kameralı kopya düzeneği ile girmeye çalışan M.D.S. (38), güvenlik görevlisi tarafından yakalandı. 

    Olay, ilçenin İnönü Mahallesi Trabzonspor Bulvarı E-Sınav Merkezi’nde meydana geldi. Ehliyet sınavına girmek için sınav merkezine gelen M.D.S., sınava kameralı kopya düzeneği ile girmek istedi. Dedektörün uyarı vermesi üzerine güvenlik görevlisinin dikkati çeken şahsın üzerinde arama yapıldı. Aramada, M.D.S.’nin orta düğme kısmı bulunmayan tişörtünün üzerinde kamera tespit edildi. Yapılan incelemede, şahsın sol koluna kredi kartı ve internet cihazı taktığı, kulağına ise kulaklık yerleştirdiği tespit edildi. İhbar üzerine sınav merkezine gelen polis, M.D.S.’yi gözaltına aldı.

    Emniyete götürülen şahıs ifadesinde kopya düzeneğini Of ilçesinde tanımadığı bir kişiden aldığını belirtti. M.K. isimli kişinin sınavdan önce kendisini telefonla arayarak, ‘Ehliyet sınavına girecekmişsin, sana bir düzenek vereyim onunla gir’ dediğini ifade eden M.D.S.,  “Of ilçesinde daha önceden tanımadığım M.K. isimli kişi ehliyet sınavı için bana bir düzenek verebileceğini, sınavı geçmem halinde ise 5 bin TL istediğini söyledi. Yeğenimden aldığım araç ile Of ilçesinde buluştuğum M.K. isimli kişi ile sınav merkezinin arka kısmına geldik. Düzeneği üzerime yerleştirdi. Sınav merkezine girerken yakalandım” dedi.

    ‘DÜZENEĞİ KURMAK İÇİN BENDEN YARDIM İSTEDİ’

    Bunun üzerine harekete geçen polis ekipler, M.K.’nın yakalanması için çalışma başlattı. Yapılan araştırma sonucu gözaltına alınan M.K., M.D.S. ile Of ilçesinde birlikte inşaatta çalıştıklarını belirterek, hakkındaki iddiaları kabul etmedi. M.K., “Bana ehliyet sınavı için internetten bir düzenek satın aldığını söyledi. Düzeneği kurmak için benden yardım istedi. Sınava girmeden önce ona yardım ettim” ifadelerinde bulundu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow