hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trabzon’da inanç turizmi atağı

    Trabzon’da inanç turizmi atağı
    expand

    Trabzon’da inanç turizmi atağı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TRABZON,(DHA)- TRABZON’da turizm sektörü temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda koronavirüs salgınında en fazla etkilenen turizm sektörünün sorunları masaya yatırıldı, çözüm önerileri konusunda istişarelerde bulunuldu. Toplantıya ilişkin Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu da, yeni turizm destinasyonları için çalışmalar yaptıklarını, en önemli projenin de kentin inanç turizminde öne çıkması olduğunu söyledi.

    Karadeniz Bölgesi’nde turizmcilerin yaşadığı sıkıntıların tespiti ve çözüm arayışları için sektör ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile acenteciler, Trabzon’da bir otelde düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Toplantıda, salgın sürecinde olumsuz olarak en fazla etkilenen turizm sektörünün sorunları masaya yatırıldı, çözüm önerileri konusunda istişarelerde bulunuldu. Toplantının ardından KATİD Başkanı ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Murat Toktaş, KATİD Trabzon Temsilcisi Ali Şahin, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nu ziyaret etti. Toktaş ile Şahin, ziyarette Trabzonlu turizmcilerle yapılan toplantıda iletilen konular ve sorunlar hakkında Vali Ustaoğlu’na bilgi verdi.

    İNANÇ TURİZMİ ÖNE ÇIKARILMALI

    Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon'da yeni turizm destinasyonları için çalışmalar yaptıklarını, en önemli projenin Trabzon'un inanç turizminde öne çıkması olduğunu söyledi. Ayasofya, Sümela ve Trabzon'da bulunan ibadethane ve kiliselerin bulundukları destinasyonların tanıtımı ve buralara turlar düzenlenmesi ile ilgili proje hazırlığı içinde olduklarını kaydeden Vali Ustaoğlu,  Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Murat Toktaş ile de yeni pazarlar ve destinasyonların tanıtımı için bakanlık ile neler yapılabileceği konularını da görüştü.

    TOKTAŞ: ÇALIŞMALAR IŞIK OLACAK

    Ziyaret ve toplantıya ilişkin konuşan KATİD Başkanı Murat Toktaş, "Bölgede turizmcilerin yaşadığı sıkıntıların ortadan kaldırılması için sektör temsilcileri ile şehirlerde toplantılara başladıklarını söyledi. Toktaş, “İlk toplantımızı da Trabzon’da gerçekleştirdik. Burada bizlerle paylaşılan sorunları ve çözüm önerilerini rapor haline getirerek Sayın Bakanımıza sunacağız. Artık bölge tek pazar bağımlılığından kurtulmalı. Ayrıca TGA'nın Karadeniz Bölgesi için sağlayacağı katkılarla ilgili olarak da bu toplantı ve çalışmalar ışığında Bakanlık'tan bölgemiz adına taleplerde bulunacağız" dedi.

    ŞAHİN: VERİMLİ BİR TOPLANTI OLDU

    Ziyaret sonrasında açıklama yapan KATİD Trabzon Temsilcisi Ali Şahin de, "Trabzon'da KATİD üyeleri, acenteler ve diğer turizm sektörü işletme ve yatırımcıları ile yaklaşık 3 buçuk saat süren bir toplantı yaptık. Ortadoğu'dan gelen turistlerin azalması, pandemi süreci ile ilgili yaşananlar sonrasında durağan hale gelen Trabzon turizmini canlandırmak için fikir alışverişinde bulunduk. Neler yapılabileceğini tartıştık. Özellikle pazarlarla ilgili ilgili fikir alışverişinde bulunuldu. Çok verimli toplantı oldu." diye konuştu.

    ‘ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ İLETTİK’

    Şahin, Vali İsmail Ustaoğlu ile yaptıkları görüşmeye de değinerek, “Sayın Valimizle yaptığımız görüşmede kendisine sorunları ve çözüm önerileri konusundaki fikirlerimizi ilettik. Sayın Valimizin konulara hakim ve çözüm odaklı bakışı ve özellikle inanç turizminin ön plana çıkarılması konusundaki yaklaşımı çok önemliydi. Sayın Valimiz Sümela Manastırı ve Vazelon Manastırı’nın inanç turizminde birinci rota, Kış Turizminde ise Santa Harabeleri ile Çakılgöl-Kron Vadisinin de ikinci rota olarak belirlenerek proje çalışmalarının sürdüğünü bize iletti. Bu çalışmalarda başlangıç ve bitiş noktası Trabzon olarak görünüyor. Ayrıca Türkiye Tanıtım Ajansı, Trabzon’un tanıtım açısından ihtiyacının ne olduğunu belirlemek için de turizm sektöründe hizmet veren kuruluşları ziyaret ederek bölgede çalışmalar gerçekleştiriyor” ifadelerinde bulundu.

    ‘TRABZON TURİZMİ TEK ELDEN YÖNETİLECEK’

    Şahin bir başka önemli konu da turizmin tekelden yönetilmesi olduğunun altını çizerek, “Trabzon turizmi tek elden yönetildiği zaman bundan sonraki çalışmalar özellikle de tanıtım çalışmalarında çok daha ve hızlı bir şekilde yürüyebilecek. Turizmin tek elden yönetilmesi ile oluşacak yönetim kurulları proje ofislerinden profesyonel bir yönetim anlayışıyla hareket edebilecek. Bu da turizmin emin ve güvenilir ellerde yönetilmesi ve deyim yerindeyse bu sektörün merdiven altı uygulamalarından kurtarılacağı anlamını taşımaktadır” dedi.

    FOTOĞRAFLI

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow