hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trabzon'da yabancı işçi çalıştıran turizmciler, bilgilendirildi

    Trabzonda yabancı işçi çalıştıran turizmciler, bilgilendirildi
    expand

    Trabzon'da yabancı işçi çalıştıran turizmciler, bilgilendirildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Filiz YILDIRIM/TRABZON, (DHA) - TURİZM İşletmecileri ve Seyahat Acenteleri Derneği’nin (TİSAD) organizasyonunda, İl Göç İdaresi Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ve Turizmciler bir araya geldi. 

    Toplantıya, Trabzon İl Göç İdaresi Müdürü Ramazan Latifoğlu, Karadeniz Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Ersin Demirel, SGK Merkez Müdür Yardımcısı Hasan Çolak,  SGK Merkez Müdür Yardımcısı Halil Sağlam, İl Göç Uzmanı Samet Kamber, İl Göç İdaresi Sosyoloğu Gülcan Kumaş, TİSAD Yönetim kurulu üyeleri ve işletmeciler katıldı.

    Üyelerden gelen talepler doğrultusunda kurumlardan kendi hizmet alanları yönünden bilgilendirilme talebinde bulunduklarını kaydeden Turizm İşletmecileri ve Seyahat Acenteleri Derneği Başkanı Murat Çavga, “Meslektaşlarımız ile birlikte yatırım yapan yabancıların ikamet süreçleri, vatandaşlık süreçleri ile ilgili çok soru alıyoruz. Bu bilgilendirme ile bundan sonra sorulan sorulara doğru cevaplar verip doğru yönlendirmeler yapabileceğiz” dedi.

    7166 sayılı Kanunun turizm sezonu öncesi turizmciler için bir fırsat olduğunu dile getiren Çavga, “30 Nisan’a kadar işe alacağımız personellerimizin üç aylık maaş ve primlerinin devlet tarafından karşılanması sevindirici bir gelişme. Bu tarz toplantılar meslektaşlarımızın teşvikler ile ilgili bilgi sahibi olmasına vesile oluyor. Yeni gelişmelerde örnek teşkil edebilecek yeni bilgilendirme toplantıları için ilgili kurumların kapılarını çalmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

    LATİFOĞLU: TÜRK VATANDAŞLIĞI HASSAS OLDUĞUMUZ BİR KONU

    Trabzon’un son yıllarda turizm sektöründe büyük gelişmeler kaydettiğini belirten Trabzon İl Göç İdaresi Müdürü Ramazan Latifoğluda “Özellikle Orta Doğu ve körfez ülkelerinden çok sayıda turist ağırlamaktayız. Şehrimize gelip şehrimizi beğenen ve mülk edinen birçok yabancı ikamet ve benzeri işlemler ile ilgili kurumuzu ziyaret etmektedir. Bunların yanı sıra; yatırım yolu ile de Türk Vatandaşlığının önü açılmış olup, çok hassas olduğumuz bir konudur. Turizmcilerden böyle bir bilgilendirilme talebinin gelmesi bizi çok mutlu etti. Bu bilgilendirme toplantısı ile Turizmciler ikamet ve vatandaşlık ile ilgili doğru bilgilendirmeler ve yönlendirmeler yapacaktır. İlimize yatırım yapacak yabancılara İl Göç İdaresi Müdürlüğü olarak her türlü kolaylığı sağlayacağız” dedi.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow