hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tunceli'de engellilerden farkındalık yürüyüşü

    Tuncelide engellilerden farkındalık yürüyüşü
    expand

    Tunceli'de engellilerden farkındalık yürüyüşü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ferit DEMİR/ TUNCELİ,(DHA)- TUNCELİ'de engelliler, farkındalık oluşturmak amacıyla yürüyüş yapıp, vatandaşlara karanfil dağıttı.
    Cumhuriyet caddesinde öğle saatlerinde bir araya gelen engelliler, aralarında Tunceli Vali yardımcıları Selçuk Yasunkaya ve Akın Zor'un da bulunduğu protokol üyeleriyle birlikte ellerinde dövizlerle yürüyüş yaptı. Seyit Rıza Meydanı'na kadar yürüyen engelliler, yol boyunca vatandaşlara karanfil dağıttı.
    Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Akif Bildirici, "Engelli vatandaşlarımız birçok alanda bizden daha başarılı işlere imza atıyorlar. Bizler onlara fırsat verdiğimiz zaman ya da fırsat yarattığımız zaman çok önemli başarılar elde ediyorlar. Rehabilitasyon merkezlerimizde ve bizlerin kurum olarak oluşturduğu eğitim merkezlerinde uygulamalı olarak gösterdiğimiz birçok işte engelli kardeşlerimiz inanılmaz başarılar sağladılar. Demek ki biz fırsat verirsek, başarılı olacaklar. Bizim amacımız toplum içinde bir farkındalık ve bilinç oluşturarak engelli kardeşlerimize daha fazla iş ve imkan verilmesi ve onların haklarına toplumun saygı duymasıdır" dedi.
    Yürüyüşün ardından engellilerin aileleri tarafından hazırlanan yemekler kermeste satış sunuldu. Kermesten elde edilecek gelirle engelliler için tekerlekli sandalye alınacak.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow